Van 12 tot 18 oktober is het Week van de Belgische Mode: de ideale gelegenheid om onze prachtige Belgische labels in de kijker te zetten (en dat zijn er veel). Het najaarsitem bij uitstek is de laars, want warme tenen = warm lijf. Al deze prachtige exemplaren zijn van Belgische makelij.

Belgische botten

Ken je FILLES A PAPA al? Het merk zag in 2010, dankzij de zusjes Carol en Sarah Piron, het levenslicht. Hun collecties springen in het oog dankzij hun rebels kantje. Wie het label draagt, heeft attitude en breekt met de traditionele moderegels. Ze hebben ook een pittige schoenencollectie waar deze cowboylaarzen dit seizoen de toon zetten.

Ook Christian Wijnants, die sinds 2003 een eigen label heeft, komt met prachtige cowboyboots, zij het in iets andere stijl. Zijn interpretatie is tijdloos, nét iets minder edgy en 100% elegant. Kijk maar:

Naast een mooie wintercollectie verkoopt de ontwerper dit najaar trouwens ook 11 foto’s van Stig De Block. De foto’s maken deel uit van een reeks portretten die Stig schoot in het najaar van 2019 in Barcelona, toen hij de mannencollectie van Christian Wijnants voor Lente / Zomer 2020 fotografeerde. Je strikt ze vanaf € 550, in twee verschillende formaten (40 × 50 cm en 60 × 80 cm). Alle exemplaren zijn gesigneerd door Stig en Christian én de opbrengst wordt integraal gedoneerd aan het Belgian Network for Black Lives.

Zwarte Texas laars

FILLES A PAPA
€ 890 – Shop ze hier

Pied-de-poule laarsjes met hak

Morobé
€ 485 – Shop ze hier

Bruine suède laarzen

Scapa
€ 250 – Shop ze hier

Kort croco laarsje

her.
€ 249 – Shop ze hier

Hoge denim cowboylaarzen

FILLES A PAPA
Nu € 295 – Shop ze hier

Zwarte leren enkellaarsjes

Essentiel Antwerp
€ 295 – Shop ze hier

Witte laarzen uit kalfsleder

Christian Wijnants
€ 720 – Shop ze hier

Hoge croco laars

Caroline Biss
€ 350 – Shop ze hier

Lange suède laarzen

Gigue
€ 335 – Shop ze hier

Koop meer Belgisch

Openingsbeeld: FILLES A PAPA FW20