Comfortabel en altijd trendy: de jurk vormt een essentieel stuk in je garderobe omdat een jurk elk lichaamstype mooi staat, of je nu maat 36 hebt of maat 44. Met warmer weer in aantocht, willen we je graag helpen om het model jurk te vinden dat écht bij je past. Deze tips helpen je op weg.

Welke jurk past bij mijn figuur?

Wie een zandloperfiguur heeft, heeft een smalle taille, een grote buste en brede heupen. Dan draag je het beste een jurk die mooi aansluit en zo je taille benadrukt. Combineer met een riem of V-hals om je figuur nog beter te laten uitkomen.

Als je lang en slank bent, kies dan een jurk met volume. Ballonmouwen, uitlopende rokken of volants zijn ideaal voor jouw figuur.

Als je schouders breder zijn dan je heupen, heb je een V-vormig silhouet. Kies in dit geval voor onderaan wat breder uitlopende modellen, en vermijd jurken met details op de mouwen. Zo breng je je figuur mooi in balans.

O-vormen worden gekenmerkt door een rond, curvy lichaam. Kies voor vloeiende jurken met een lage halslijn. Ook overslagjurken staan jou prachtig.

Ben je klein en fijn? Ga dan voor een jurk met V-hals die het silhouet optisch verlengt. Ga niet voor een jurk die te lang is. Laat in plaats daarvan liever wat meer van je benen zien.

Als je een A-vorm hebt, heb je een smal lichaam en bredere heupen. In dit geval kies je best voor een skater- of trapezejurk. Die laten je buste mooi uitkomen zonder het onderlichaam te accentueren.

Laatste tip: als je een model vindt waar je je goed in voelt, koop het dan, ook al is het in strijd met de bovenstaande regels. Het belangrijkste is dat je je gewoon mooi voelt!

Meer modetips: