De strenge maatregelen vanwege het coronavirus brengen voor lokale handelaars grote gevolgen met zich mee. Daarom is dit hét moment om hen een hart onder de riem te steken. En dat doen we onder meer door deze week de favoriete local shops van onze redactie te delen. Vandaag tipt chef-mode Els Keymeulen haar favoriete winkeltjes in Antwerpen.

Let wel: We kunnen niet elke handelszaak vermelden. Hou het dus niet enkel bij deze shops, want er zijn nog een heleboel lokale handelaars die je steun verdienen!

5 x lokale shops in Antwerpen

1. Baby Beluga

Baby Beluga is één van de mooiste boetieks van Antwerpen, met een selectie merken waar ik heel vrolijk van word: Ganni, Closed, Sea me Happy & Stine Goya, bijvoorbeeld. Je kunt hen via hun Instagram (@babybelugaantwerp) een DM sturen, en een afspraak maken om één op één te shoppen.

Babybeluga.be, Volkstraat 1-3, 2000 Antwerpen. 

2. Kid Antwerp

Mijn dochter Bonita is vaste klant bij Kid Antwerp – ze haalt dan uit de rekken wat ze zelf wil, of ik dat nu leuk vind of niet. Kid organiseert vanaf vandaag private shopping sessions – ik weet al waar ik mijn dochter heen stuur als het te lastig wordt thuis. Check @kidstore.antwerp voor alle info.

Iamkid.be, Steenhouwersvest 34A, 2000 Antwerpen.

3. Julia June

Julia June heeft beslist al z’n shops te sluiten – ook op weekdagen, want ‘people come first’. Je kunt online shoppen én het team bereiken via DM (@juliajune_official) voor vragen ivm fit & beschikbaarheid. Doén: er komt ooit een moment waarop je die prachtige zomercollectie gewoon kunt dragen.

Juliajune.com, Steenhouwersvest 42, 2000 Antwerpen.

4. Lot Antwerp

Een budgetvriendelijke boetiek die ik graag bezoek, is Lot Antwerp. Van een énorme selectie oorringetjes (allemaal even Pinterest-proof) tot schoenen en zomerjurken: Lot heeft alot. Je kunt tijdens de corona-crisis via Instagram (@lotantwerp) shoppen én de levering is gratis!

Shopalot.be, Kammenstraat 40, 2000 Antwerpen.

5. Verso

De luxe-ervaring bij luxeboetiek Verso wordt straks nòg beter: je kunt buiten de openingsuren shoppen; gewoon een afspraak maken met de winkel en je wordt met alle égars ontvangen. Meer info via @verso_antwerp.

Verso.com, Lange Gasthuisstraat 11, 2000 Antwerpen.

Ontdek meer shops en hotspots:

Tekst: Els Keymeulen