Oversized is ‘in‘, dat is niets nieuws onder de zon. Adrogyne, ruim vallende mantelpakjes voor vrouwen, witte gentleman’s broeken en linnen pantalons, oversized bomber jackets in jeans en ook breed uitlopende lila of geruite palazzo’s zijn al langer ‘een ding’.

Wie zijn ogen op streestyle-vlak de laatste weken echter al eens goed de kost gaf, zag één oversized broek-model wel héél erg vaak terugkomen: de über-oversized broek met een high waisted taille, een bijzonder poffige snit én een samengenomen cropped fit aan de enkels. Niet alleen liepen de Stockholmse en Kopenhaagse straten er tijdens de afgelopen modeweken al vol mee, ook op Instagram en bij zowel de meer upscale-modemerken als de zogenaamde high street-labels, komt het absoluut trending model steeds vaker terug!

Hoe je zo’n sobere, maar super-oversized look kan stylen, zonder er als een verzopen ‘kat in een zak’ uit te zien? Dát tonen onze Scandinavische it-girls je graag!

1. Super-oversized in white

Werkelijk de meester(es) van de über-oversized broeken is de Duitse fashion mom Sandra H. Sauceda. Compleet oversized jeansbroeken met een cropped fit in combinatie met een casual shirt of een eveneens oversized blouse – maar met een zeer vrouwelijke contrasterende stiletto – moeten zowat dé signature look van Sauceda zijn geworden.

Naast cropped look in denim, draagt ze ook erg graag super-oversized varianten van de palazzo, dat dan weer in combinatie met een vrij mannelijke schoen, een tank top en een ruimvallende blazer. Dat ze haar brede baggy snits afwerkt met een mooi, vrij sportief West Coast-figuur, maakt de look natuurlijk extra aantrekkelijk.

View this post on Instagram

Beach day 😃

A post shared by Sandra H. Sauceda (@filis_pina) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Oversized meets oversized

Gaan voor een super-oversized onderstuk, wil zeggen dat je bovenstuk een beetje meer ‘ingesnoerd’ behoort te zijn? Helemaal niet! Een absoluut trending look om je baggy broek te stijlen, is immers om die te combineren met een even ruim zittend bovenstuk. Vrij stijve T-shirt modellen met een omgeplooid mouwtje en een ronde hals met boord of een losse, androgyne boyfriend-blouse in lichtblauw of wit, zijn vaak geziene items.

Werk je oversized look wel af met een paar vrouwelijke accessoires, en liefst een gesofisticeerde schoen: een superfijn strappy sandaaltje met naaldhak, bijvoorbeeld. Een kleur die bij dit type look bovendien erg ‘in’ is, is afgebleekt denim!

3. De oversized short in denim

Niet alleen lange, cropped exemplaren van de superoversized broek zijn in, ook baggy boyfriend shorts-modellen in jeans, en met een extreem losvallende snit, zijn ‘in‘.

Ook hier weer is combineren key: werk af met een vrouwelijke tas, een leuke taille-riem en een verfijnde schoen. Pumps in nude-tinten doen het goed!

View this post on Instagram

Casual shorts look 😎

A post shared by Sandra H. Sauceda (@filis_pina) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. Suit up

Ook super-oversized modellen in pantalon-stijl doen het goed. Combineer bijvoorbeeld een zwart of grijs exemplaar met een opgeknoopte witte blouse, een stoere sportieve zonnebril, een vrij robuuste, maar vrouwelijke gouden halsketting en een paar geblokte en halfhoge hakken, en je krijgt een erg verfijnde, zakelijke look met toch dat stoere en edgy Scandinavische hoekje af.

5. Purple rain

Tot slot, ook oversized modellen in een vrij luchtige maar stijve stof in zachtpaars of purper zijn helemaal in.

Werk weer af met een boyfriend-blouse, óf met een iets meer on trend geometrisch en sportief hoekige one-shoulder-top, een zwarte lederen instapper met halfhoge hak en een glamoureuze donkere zonnebril met vierkante glazen en dik montuur.

Shop je eigen Scandinavische superoversized pantalon-look hier:

Oversized broek met zakken

Asos Design, Seatbelt broek in militaire stijl, €55,99. Koop ze hier.

Oversized broek in lichte denim

Weekday, big and baggy jeans in afgewassen blauw, €120. Koop ze hier.

Oversized jeans in beige

Weekday, oversized rail khaki-denim , €60. Shop ze hier.

Oversized pantalon in navy

Kindersalmon, wide-leg broek met hoge taille, €168. Shop ze hier.

Oversized sportief in paars

Acne Studios, wide-leg broek met streep in purper, € 175. Shop ze hier.

Oversized denim in zwart

Levi’s Vintage, Made & Crafted barrel jeans, €140. Shop hem hier.

Oversized patched in leer

Tibi, lederen wide-fit met cropped taille, €920. Koop ze hier.

Lees ook: