Hoe het bij deze trend allemaal begon? Zoals zo vaak: in de details! De eerste keer dat doorzichtig plastic gespot werd om de arm van een streetsyle fashionista, was in de vorm van een tas: de ogenschijnlijk trashy – maar mits een juiste combinatie daarentegen net very classy – plastic bag ging in zijn ultieme begintijd vaak gepaard met een strakke hengel, en een minuscuul tweede tasje binnenin. Die laatste liefst in een fel, afstekend kleurtje.

De afgelopen modeweken beperkte het see through-gehalte van de gespotte fashion zich echter niet enkel meer tot de accessoires: hele jurken, jacks, rokken en mantels mochten dienen als een doorzichtig eerste of tweede laagje.

Raincoats

Een veel geziene variant van de doorkijk-trend is een regenjas in echt plastic. De kleur van het materiaal kan al eens verschillen, maar een plain white – of dus eigenlijk plain doorzichtig – exemplaar is helemaal ‘in’.

Ook jassen met een plastic basis, maar met wat extra quilted tussenwerk zijn hot.

Tot slot kan ook een streepje kleur hier duidelijk geen kwaad.

Show off

Ook rokken in doorkijk plastic – maar dan meestal wel die met een leuk detail of afschermend patroon, dat het geheel toch een beetje meer ‘dekking’ geeft – zijn trending.

Naargelang het type plastic waar je voor kiest – en natuurlijk ook de accessoires en andere kledingstuks waarmee je de look combineert – kan het materiaal erg stijlvol chic, of net heel urban alternatief zijn.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bag it up

Tot slot: wat misschien echter toch tot op de dag van vandaag toch nog het méést geliefde – en fashionwise ook het minst riskante – plastic item vormt om in je look op te nemen, is de plastic bag. Die zien we intussen dan ook zowat terug keren in alle vormen, maten en zelfs kleuren en patronen.

In combinatie met een sportieve trouser, wat ijzerwerk en vooral een popping, grootstedelijk kleurenpalet als zwart-geel-rood; kan een plastic tas zorgen voor een erg sterke, pop-art, London-like look.

Kleine, strak afgemeten, meer vierkante exemplaren met een wit detail zorgen dan weer een erg stijlvol elegante look, met toch nét dat extra hoekje af.

Girl trash

Bovendien mag het vandaag ook best wat extra trashy zijn – zo blijkt. Zelfs exemplaren met een cheapass-looking lichtblauw/wit-gestreept patroon (inderdaad: net zoals het zakje dat je bij de lokale slager of kruidenierszaak al eens meekrijgt..) zijn helemaal hot in combinatie met de juiste outfit.

Shop de look:

Plastic shopper – Asos Design

ASOS DESIGN, twee-in-een plastic en metallic shopper-bag, €30,99. Koop hem hier.

Plastic skirt met ruit – Fendi

Fendi, geruite rok met plastic laagje, €950. Koop hem hier.

Nude sandalen met plastic straps – Public Desire

Public Desire, trance sandalen met doorkijk-hak en straps, €35,99. Koop ze hier.

Plastic shopper met beige – My Accessories

My Accessories, London clear oversized shopper bag, €20,99. Koop hem hier.

Plastic regenjas – COLLUSION x Everyone Together

COLLUSION x Everyone Together, unisex transparante mac, €62,99. Koop hem hier.

Plexi instappers met hak – Gianvito Rossi

Gianvito Rossi, zwarte leren muiltjes met plastic detail, €550. Koop ze hier.

Plastic Tote bag – Reclaimed Vintage

Reclaimed Vintage, Clear see-through shopper met logo, €38,99. Koop hem hier.

 

Lees ook: