Als jij al denkt dat je met een cropped top en hoge taille legging een glamoureuze sportoutfit beet hebt, draai je jouw hoofd maar eens om naar de royals. Zij spelen cricket op stiletto’s en gooien een rugbybal in Chanel. Let’s talk again.

Zo train je als een royal

De Hertogin van Cambridge is ongetwijfeld koploper wat betreft meest onhandige sportoutfits. Kate Middleton droeg bijvoorbeeld al een suit met rode kokerrok en zwarte stiletto’s voor een potje cricket, speelde hockey met over-de-knie laarzen en gooide een rugbybal doodleuk weg in een jurkje van Chanel. Eigenlijk zijn er meer sportfoto’s van haar op hoge hakken dan sportkiekjes op sneakers…

Ook de Hertogin van Sussex is volop aan het oefenen op de ‘hoe train ik als een royal?’ look. Onlangs speelde Meghan Markle – mét zwangere buik! – netbal in een blouse van Oscar de la Renta, een broek van Altuzarra en spitse stiletto’s.

Prinses Diana zou dan weer wel wat vaker een koersbroek of sweatshirt naar de gym hebben gedragen. Toch ging ze ook vaak in de smalste jurkjes of meest onhandige maxirokken bowlen (op blote voeten weliswaar 😳).

Kate Middleton speelt rugby – Parijs, 18 maart 2017

Kate Middleton speelt cricket – Indian Royal Tour, 10 april 2016

Kate Middleton speelt cricket – Christchurch (Nieuw-Zeeland), 14 april 2014

Kate Middleton speelt hockey – St Andrew’s School in Pangbourne, 30 november 2012

Prins William speelt hockey – Yellowknife, 5 juli 2011

Meghan Markle speelt netbal – Loughborough University, 24 september 2018

Prinses Diana speelt bowling – Indonesië, 4 november 1989

Prinses Diana speelt bowling – Luton, 1988

Koningin Mathilde speelt cricket – India, 10 november 2017

Meer over royals