De jurk en top met (diepe) vierkante halsuitsnijding zijn helemaal terug. Tal van merken lijken weer volop in te zetten op stuks met een vierkante neklijn en ook op Instagram is dit type uitsnijding duidelijk weer helemaal hot.

En dát is goed nieuws voor ons allemaal: de diepuitgesneden vierkante neklijn flatteert immers zowat elk figuur. Vooral vrouwen die gezegend zijn met een lange zwanenhals en een welgevormd sleutelbeen kunnen dat met deze uitsnijding nog net ietsje meer in de verf zetten. Basisexemplaren in pure stoffen en strakke modellen zonder al te veel franjes en andere poespas – zoals een zwarte, katoenen bodysuit of een minimalistische maxi jurk – zijn helemaal trending.

Effortless chic

Je basic top met vierkante halslijn in combinatie met een gewone jeans en wat subtiele accessoires – zoals een ragfijne, gouden halsketting of een geometrische afstekende ring – en je bent helemaal effortless chic.

View this post on Instagram

Strap marks 💁🏼‍♀️ (top, jeans gifted)

A post shared by Lucy Williams (@lucywilliams02) on

Victoriaans wit

Maar ook Victoriaans geïnspireerde modellen die net wél helemaal bol staan van kantjes, knoopjes, frullen en fantasietjes doen het goed.

Shop de leukste items met een vierkante neklijn hier:

Geruite top met pofmouwtjes

Zara
€15,95 – Shop het hier.

Poplin top met vierkante neklijn

Ganni
€205 – Shop het hier.

Nomie blouse met vierkante neklijn

Samsoe Samsoe
€44,50 – Shop het hier.

Gebreide top met vierkante halsuitsnijding

& Other Stories
€59 – Shop het hier.

Zwarte jurk met vierkante neklijn

FEELA via Pied de Poule
€ 358 – Shop het hier.

Lees meer over mode & trends:

Openingsbeeld: GettyImages.