Het zou iets te maken kunnen hebben met de ravissante verschijningen van Rachel Weisz en Emma Stone als knappe 18de-eeuwse hofdames met bijbehorende diepuitgesneden, vierkante decollotés in de recente kaskraker ‘The Favouriteof niet, maar de jurk en top met (diepe) vierkante halsuitsnijding zijn helemaal terug. Tal van merken lijken weer volop in te zetten op stuks met een vierkante neklijn en ook op Instagram is dit type uitsnijding duidelijk weer helemaal hot.

En dát is goed nieuws voor ons allemaal: de diepuitgesneden vierkante neklijn flatteert immers zowat elk figuur. Vooral vrouwen die gezegend zijn met een lange zwanenhals en een welgevormd sleutelbeen kunnen dat met deze uitsnijding nog net ietsje meer in de verf zetten. Basisexemplaren in pure stoffen en strakke modellen zonder al te veel franjes en andere poespas – zoals een een zwarte, katoenen bodysuit of een plain white exemplaar – zijn helemaal trending.

Effortless chic

Je basic top met vierkante halslijn in combinatie met een gewone jeans en wat subtiele accessoires – zoals een ragfijne, gouden halsketting of een geometrische afstekende ring – en je bent helemaal effortless chic.

View this post on Instagram

🌹

A post shared by alyssa coscarelli (@alyssainthecity) on

Victoriaans wit

Maar ook Victoriaans geïnspireerde modellen die net wél helemaal bol staan van kantjes, frullen en fantasietjes doen het goed.

View this post on Instagram

a visit to the dreamy @areyouami loft 🦋

A post shared by alyssa coscarelli (@alyssainthecity) on

Zwarte top met vierkante hals

& Other Stories, € 29

Blauwe top met smok en pofmouwtjes

Envii, € 30

Jurk met polka dots

& Other Stories, € 89

Mini-jurk met volants

For Love & Lemons, € 237

Zwarte blouse met smok

H&M, € 14.99

Jackie Poplin Long Sleeved Top

Staud bij MyTheresa, € 95

Jurk met bloemenprint

H&M, € 19.99

Lees ook: