Als je slim shopt én niet in het zand gaat rollen, kan je badpak van strand naar strandbar, en weer terug.

 

Het is wellicht de aankoop die we het langst uitstellen: een nieuw badpak. Je moet passen op een moment dat je nog geen strandstoel hebt gezien, je moet uit de kleren in vaak ontiegelijk kleine paskamers en er duikt altijd wel een lichamelijke défaut op die je nooit eerder zag. Even een handig driestappenplan:

  1. Ga passen in de ochtend – je bent dan nog fris en niet opgeblazen van de lunch.
  2. Beperk je tot maximum twee shops per pasdag. Na stop vier ben je niet langer kritisch, waardoor je mogelijk eender wat afrekent om er toch maar van af te zijn.
  3. Bedenk waar jouw badkledij voor moet dienen, en laat je niet ompraten. Ben je een zwemmer? Veeleer een zonner? Dat bepaalt vaak voor welk type badpak of bikini je kiest.

En dan is het zaak om een stuk te kiezen waar je je zélf aantrekkelijk in voelt. Succes!

De logische optie: op het strand

Een badpak is elegant, vergevingsgezind en verdraaid sexy. Kies een ‘klassieke’ kleur die nog even mee kan. Zwart is altijd mooi, groen een verrassend alternatief. Als je weinig boezem hebt, is een bovenstuk met ruches een hele goeie optie: ze voegen volume toe. Grotere borsten doen het het best met een V-hals. En yes: voor strandkledij mag de hals gerust wat dieper zijn.

Ga dit seizoen voor een kaftan die je open laat waaieren. Werk af met sandaaltjes, een zonnebril en een strandtas waar al je benodigdheden in passen: áf.

De verrassing: op kantoor

Zelfde badpak, andere extra’s: het wérkt, maar dan moet je dus vertrekken van een klassiek getint badpak. De rest is stylinglogica: creëer een mooi zomers kleurenpalet, met wat wit en wat roze, en voeg klassieke accessoires toe. Een pump, een handtas, een fijn kettinkje. Niet mis, toch?

Shop de look

 

Lees ook:

Foto’s: Martin Sweers.