Situatieschets: je moet naar een poepchique feest maar er zitten gigantische kreukels in de jurk die je ZO graag aan wilde. En nee, een andere outfit is ab-so-luut geen optie meer want dat betekent dat je ook nog andere schoenen, juwelen, een jasje én handtas bij elkaar moet sprokkelen. Het enige wat je kan doen is strijken, maar daar heb je natuurlijk geen tijd meer voor. Daarom: 6 manieren om je kledij snel weer glad te krijgen zonder strijkijzer.

Heb je wat meer tijd? Dan is strijken uiteraard de meest waterdichte oplossing. Feeling zou Feeling niet zijn als we ook daar geen snelle hack voor hadden. Dankzij deze eenvoudige tip wordt strijken een makkie!

6 x snelle strijktips

1. Met een stijltang

Deze is ook een handige voor op reis – de meeste vrouwen stoppen ‘m immers in hun valies. Haal je stijltang boven, zet hem op een lage stand en ga ermee over je kledij. Zo ligt je jurk, broek, hemd, kleed of sjaal in een mum van tijd weer in de plooi.

2. Met een föhn

Als je kledij nog een beetje vochtig is kan je het kreukvrij föhnen met een haardroger. Houd hem wel op minimaal op 5 tot 10 centimeter afstand. Een gat in je jurk is het laatste wat je nu wil.

3. Terwijl je doucht

Deze is écht een simpele. Hang je jurk gewoon aan een kapstok in de badkamer voor je jezelf doucht. De stoom van het hete water zorgt ervoor dat de kreuken super snel verdwijnen.

4. Met ijsblokjes in de droger

We geven toe: deze klinkt een beetje gek, maar het werkt écht. Gooi je gekreukte T-shirt met een paar ijsblokjes in de droogtrommel en zet hem een paar minuutjes op de warmste stand. Het ijs zal snel smelten waardoor er stoom vrijkomt en de kreuken zullen verdwijnen.

5. Tada!

Dankzij TADA! – een kreuk- en geurverwijderaar kan je jouw hemd, shirt, jurk, trui of broek een dagje langer dragen. Deze spray is hét ideale was- en strijktussendoortje en bovendien een Belgische primeur in Europa.

6. De burrito-rol

Voorkomen is beter dan genezen! Daarom deze ultieme tip als laatst: vouw je kleren voortaan niet meer op, maar rol er grote burrito’s van. Vooral heel handig als je jouw reiskoffer pakt.

Meer handige hacks