Home Mode Zo koop je een jeans die niét afzakt

Zo koop je een jeans die niét afzakt

Zo koop je een jeans die niét afzakt

Een jeans die perfect past en heel mooi aansluit, het lijkt een eeuwig durende zoektocht. Want een spijkerbroek die in de winkel als gegoten zit, kan je een week later vaak niet meer dragen zonder riem die hem omhoog houdt. Gelukkig vonden wij een superhandige truc om direct te zien of die jeans al dan niet voor jou gemaakt is. Cause we're all in this together.

Help, hij past niet meer

Het soort stof van een jeans is een ont-zett-end belangrijke factor en is vaak de 'boosdoener' bij een afzakkende broek. De meeste uitleurende spijkerbroeken bevatten veel elastaan, een elastische kunstvezel waardoor je broek gaat rekken en voor je het weet een tikkeltje te laag hangt.

Zo los je het op

De best passende spijkerbroeken zijn voor minimaal 98% van katoen gemaakt. Voor een broek die de juiste pasvorm behoudt en waar je zonder zorgen terug kunt inkruipen, kijk je dus best even op het etiketje. De andere 2% van de stof mag uiteraard wel elastaan zijn, want dat geeft wat extra comfort aan je perfect fitting jeans.

 

Meer modetips? Lees dan onze tips om sportkledij als alledaagse fashion te dragen of om sneakers supertof te combineren.

 

Lees ook:

VIDEO: 3 looks met de pencil skirt met split

Daar dient dat minizakje in je jeans voor