Kostte je feestjurk van 2016 best wel een fortuin en heb je zin om hem dit jaar gewoon opnieuw aan te trekken? Dat kan, en nee je hoeft je écht geen zorgen te maken dat iemand het zal merken. Dankzij deze 5 tips geef je een hele nieuwe schwung aan je outfit van vorig jaar, en je spaart er meteen een heleboel mee uit. Duurzaamheid: check!

5 tips om je jurk te recycleren

Snoer je jurk

Deze kan niet bij àlle kleedjes maar als je een A-lijn jurk, oversized of net heel aanspannend model in je kast hebt, lukt het doorgaans wél. Kies voor een feestelijke riem met glitters, opvallend patroon (zoals deze rode slangenprint van Erase – € 33,95) of grote strik en match hem met je schoenen. Zo lijk je meteen een stuk groter én slanker.

Combineer met statement juwelen

Héél gemakkelijk en hoeft absoluut geen kapitaal te kosten. Statement juwelen leiden de aandacht af van je jurk, vooral als je zo’n blinkers als deze draagt. De ketting is van Aldo (€ 34,95), de armband en ring zijn uit The Island Collection van het eigenzinnige Wildthings Collectables.

Ga voor een plat paar sneakers

Waarom op hoge hakken de deur uitgaan als je ze na tien minuten toch weer aan de kant gooit? Maak het jezelf niet lastig en ga meteen voor plat. De nieuwste sneakers die J.W. Anderson heeft ontworpen voor Converse zijn een kanshebber, maar ook deze flitsers van  Nike (€ 109,95) zien wij graag op de dansvloer:

Kies een leuk tasje

Heb je een zwarte jurk? Investeer dan in een leuke tas waar je tafelgenoten (en jijzelf) héél vrolijk van worden. Die van Anya Hindmarch zijn onze all-time favorite, al twijfelen we ook over deze van Kate Spade (€ 294,95):

Knip ‘m in twee

Note aan alle waaghalzen: knip je jurk van vorig jaar gewoon in twee. Stik de zoom om, retoucheer hier en daar en je bent zo mee met dé two-piece trend voor de winter. Deze crop top van Kiomi (€ 39,95) en hoge taille rok van River Island (€ 59,95) geven je alvast wat inspiratie:

Inspiratie voor de feestdagen