Home Beauty Goede nacht! 5 avondrituelen om morgen fris en stralend op te staan

Goede nacht! 5 avondrituelen om morgen fris en stralend op te staan

Goede nacht! 5 avondrituelen om morgen fris en stralend op te staan

Samen met Estée Lauder

Goede nachten zorgen voor goede dagen. Met deze vijf avondrituelen sta jij morgenvroeg fris en monter op, barstensvol energie!

Ritueel 1: drink (kruiden)thee

Drink je ’s avonds graag  nog iets? Alcohol zorgt er weliswaar voor dat je vlotter in slaap valt, maar je slaapt minder diep en de kwaliteit van je slaap is een pak minder. Kies liever voor thee en dan nog liefst kruidenthee zonder theïne. Citroenmelisse, valeriaan, hop, passiebloem of kamille zijn rustgevend,  terwijl thee met munt en venkelzaad ervoor zorgt dat je geen zware maag hebt en dus gemakkelijker in slaap kan vallen.

Ritueel 2: ontspan in een warm bad

Een lekker warm bad laat je ontspannen en maakt je soezerig, ideaal om de stress  van de dag letterlijk van je lijf te spoelen.  Koel eerst even af en kruip dan pas onder de warme dekens… En slaap met het raam open, zodat het niet te warm is in je slaapkamer. Zo sta je morgen fris op en kan je je beter concentreren.

Ritueel 3: ban alle schermen uit je slaapkamer

Nog even lezen voor het slapengaan? Prima, maar lees dan wel een echt boek (of je favoriete tijdschrift) en laat je e-reader of tablet aan de kant liggen. Het blauwe licht ervan verhindert de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Stop een uurtje voor je gaat slapen met  alle schermtijd. Een donkere slaapkamer met hooguit wat schemerlicht is wat je nodig hebt om vlot in slaap te vallen en diep te slapen.

Ritueel 4: maak je hoofd leeg

Als je in je hoofd nog to do-lijstjes aan het maken bent voor morgen, is de kans groot dat de slaap niet meteen gaat komen. Ook je mind heeft een ‘cooling down’ nodig om in ruststand te raken.  Vind je dat moeilijk? 10 tot 15 minuutjes mediteren is al genoeg. Concentreer je op je ademhaling en op je zintuigen: voel je de wind op je huid als het raam van je slaapkamer open staat? Voel je elke vezel van je lichaam, zo heerlijk uitgestrekt op je matras? Door de focus te verleggen van je hoofd naar je lichaam komt je brein tot stilstand. Je raakt uit die stressmodus en bent relaxed, klaar om in slaap te vallen.

Ritueel 5: geniet van je beauty nachtroutine

De meest logische overgang van een drukke dag naar rustige nacht maak je in je badkamer. ’s Nachts gaat niet alleen je mind, maar ook je body in ‘reset-mode’. Die me-time in de badkamer helpt niet alleen om ontspannen in bed te duiken, maar zorgt er ook voor dat je huid zich kan herstellen en vernieuwen. Resultaat: een frisse uitstraling!

Ontdek de nachtroutine hier:

  1. Start met een zachte reiniging met de Advanced Night Micro Cleansing Balm (€42,41).
  2. Haal de laatste restjes weg met de Perfectly Clean Multi-Action Toning Lotion (€ 24,50).
  3. Gebruik het nachtserum Advanced Night Repair (€ 127,24) om je huid te helpen herstellen van de schade van overdag. Breng het aan in de vorm van een hart: eerst een groot hart, en vervolgens een klein hart.
  4. Als je voelt dat je huid een “reset” nodig heeft, gebruik dan Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate. Het kalmeert een geïrriteerde huid in slechts één uur.
  5. Combineer het met nachtcrème Revitalizing Supreme Plus+ Night Restorative Creme (€ 115,87) om je huid te voeden.
  6. En vergeet voor je je ogen dicht doet je oogcontour Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex (€ 63,11) niet. Deze oogcrème helpt de tere huid rond je ogen om te herstellen van slaaptekort, UV-straling, vervuiling en zelfs blauw licht.

Surf naar www.esteelauder.be voor meer informatie over deze night time beauty routine.