Advertorial

Traditioneel of met een unieke twist, aan jou de keuze!

Het is weer Negroni-week! 10 topadresjes om deze Italiaanse klassieker te proeven

Sippen van je cocktail en intussen een goed doel steunen? Dat kan tijdens de internationale Negroni Week! Overal ter wereld zetten bars de iconische rode cocktail in de kijker. En er is nóg een mooie reden om er eentje te bestellen: met elke Negroni steun je Slow Food, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor een duurzame en eerlijke food- en drinkcultuur. Maar eerst even terug naar de basis…

De Negroni is één van de meest stijlvolle cocktails ooit. Simpel, bitterzoet en perfect in balans. En het beste nieuws: je maakt hem thuis in een handomdraai.

Recept voor de klassieke Negroni:

  • 3 cl Campari
  • 3 cl zoete rode vermouth
  • 3 cl London Dry gin

Giet alles over ijs in een tumblerglas en werk af met een schijfje sinaasappel. Voilà, meer heb je niet nodig voor instant Italiaanse elegantie.

Deze week mag het wat spannender!

In België loopt momenteel de Campari Negroni Competition. Een wedstrijd waarin jonge, creatieve bartenders de klassieke Negroni heruitvinden en omtoveren tot hun eigen signature versie.

De respons was overweldigend en de jury – bestaande uit mixologist Jan Van Ongevalle en Campari Academy & Trade Engagement Ambassador Kevin Clement –  selecteerde 19 halvefinalisten die wisten te overtuigen met een unieke en persoonlijke versie van deze klassieker.

En hier komt het leuke deel: van 22 tot 28 september kan je in de trendy bars van de semifinalisten terecht om hun creatie te proeven. Spannend: ook de juryleden komen dan langs om de winnaar te kiezen. Dit zijn alvast onze favorieten:

1) Jiggers in Gent
Bij Jiggers in Gent creëerde Giovanni Bernardi een zalige Flamingo Frappé: een speelse, tropisch geïnspireerde Negroni met een subtiele slagroomtextuur, perfect als je iets verfrissends zoekt.
Giovanni’s twist: “Op hete zomerdagen zoek ik naar iets lichts en speels. Deze frappé-versie van de Negroni brengt de frisheid van mijn Italiaanse kindertijd samen met de complexiteit van Campari. Ideaal als aperitief bij zwoele zomers.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

2) Bar Dada in Gent
De Puroni van Tim Devriendt in de Gentse Bar Dada is geïnspireerd op Belgische puree.
Tim’s twist: “Ik gebruik aardappel eau-de-vie, muskaat, zout en zelfs een lactic acid-spray om het botergevoel na te bootsen. Een onverwacht elegante interpretatie, geserveerd in een wijnglas voor een verfijnde ervaring.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

3) Carl’s Gastro in Aalter
Laat het over aan een vrouw om van een dessert een fantastische cocktail te maken. De Tiramisu Negroni is there to stay! Tineke De Duytsche van Carl’s Gastro in Aalter mixte een Negroni die de smaken van dit Italiaanse dessert vangt.
Tineke’s twist: “Wat als je een tiramisu drinkt? Deze Negroni is romig, zacht en gelaagd. Met lokale Cecemel, volle platte kaas en amaretto sla ik de brug tussen Italië en mijn streek.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

4) Zeyya Lounge Bar – The Liman Hotel – Bruxelles
De naam alleen al is een teaser: Janna Virkki van Brusselse Zeyya Lounge Bar koos voor met Smoky Forest voor mysterieuze verleiding, met een bosachtige Negroni met rokerige ondertonen die je zintuigen prikkelen.
Janna’s twist: “Taart eten was nooit mijn ding, maar deze Negroni is geïnspireerd op Black Forest cake en de geur van de sauna. Met chocolade, kers en lapsang-thee krijg je een dessertachtige, rokerige creatie, een warme ode aan mijn Finse roots.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

5) BelRoy’s in Antwerpen
Elegant rood, zonnig én geraffineerd, dat is de Sole Rosso van Jules Verlinden van BelRoy’s Cocktailbars in Antwerpen. Ideaal voor liefhebbers van klassieke stijl met een zonnige toets.
Jules’ twist: “Sole Rosso is mijn ode aan het ‘golden hour’ moment. Met geroosterde paprika, zongedroogde tomaat en rode pompelmoes vang ik de warmte van de late middagzon. Perfect als pre-diner serve.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

6) Dogma in Antwerpen
Creatief en narratief: Natan van Berendoncks van Dogma in Antwerpen vertelt een bijzonder verhaal met Leaves & Lies, zijn Negroni die je betovert met gelaagde smaken en plantaardige complexiteit.
Natan’s twist: “Een Negroni voor dromers, verdwalers en verhaalliefhebbers, gemaakt met verjus, citroenmelisse en sherry.”

7) Franco Belge in Brugge
Elegant, subtiel en charmant is Meisje, hét drankje van Belanna Toune in Franco Belge in Brugge. Een cocktail die je meteen een zachte sprankeling geeft.
Belanna’s twist: “Meisje is mijn antwoord op de vaak mannelijke connotatie van de Negroni. Ik wilde een elegante, pittige en toegankelijke Negroni maken, vertrekkend van een basis met Campari, vermouth en gin, en verrijkt met gemberinfusie en rabarber. Een zachte, fruitige Negroni voor iedereen.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

8) Pura Vida in Knokke-Heist
Frederik Torresan  van Pura Vida in Knokke-Heist serveert je met Mare Nostrum een zilte zeebries in een glas. Ideaal als je zin hebt in maritieme frisheid met een Italiaanse inslag.
Frederik’s twist: “Met deze Mare Nostrum breng ik hulde aan onze Belgische kust en haar smaken. Ik gebruik lokale Fryns jenever, oesterblad, Knokse Madeira en zelfs gedistilleerd zeewater. Het resultaat is een verfrissende Negroni die zout, bitter en citrus perfect verbindt.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

9) Choclo in Kortrijk
Een Negroni met Zuid-Amerikaanse flair en kleurrijke accenten? Dankzij Edgar Orduna van Choclo kan je in Kortrijk een levendige en verrassende cocktail proeven: El Quetzal de los Canales.
Edgar’s twist: “Mijn Negroni is zoals ikzelf: half Belg, half Mexicaan. Zoet, kruidig en niet te vatten in één verhaal.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

10) Ambigu in Waregem
Bubbels meet bitter: Matthias Moens  van Ambigu in Waregem maakt een speelse ‘vergissing’ of sbaglio met gastronomische finesse: de Orval Sbagliato is geboren!
Matthias’ twist: “Orval en aardbei in een Sbagliato? Absoluut. De bitterheid van Orval, het zoete van de aardbeien gecombineerd met Campari, creëert een kruidige, licht fruitige, complexe cocktail die de klassieke formule op zijn kop zet.”

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."