Home Psycho & Relatie 10 manieren waarop jouw beste vriendin je leven verbetert

10 manieren waarop jouw beste vriendin je leven verbetert

10 manieren waarop jouw beste vriendin je leven verbetert

Ze is je beste maatje, je steun en toeverlaat. Je vertrouwt haar door en door en jullie zijn 2 handen op 1 buik. Over wie we het hebben? Je beste vriendin natuurlijk! En nu blijkt dat zij – zonder dat ze het beseft – jouw leven op een positieve manier beïnvloedt!

Uiteraard weet jij al lang dat je beste vriendin een geweldige invloed op je heeft. Hieronder vind je 10 manieren waarop zij je leven verbetert waar je nog niet aan gedacht had. En ze zijn nog wetenschappelijk bewezen ook.

1. Beste vriendinnen verminderen stress

Als je een schouder zoekt om op uit te huilen, bel dan zeker je beste vriendin op. Een studie uit 2011 toonde namelijk aan dat quality time met je beste vriendin stress kan verlichten. Krijg je je beste vriendin even niet te pakken? Ontdenk dan hier nog 5 tips om te ontstressen.

2. Ze geven je het gevoel dat je ergens bijhoort

Vriendschap zorgt voor een gevoel van samenhorigheid en betekenis. Bovendien kan jouw verbondenheid met anderen wonderen doen voor je welzijn, aangezien deze je motivatie, gezondheid en geluk kunnen verhogen. Het is een troost om te weten dat alle mensen problemen hebben.

3. Beste vriendinnen helpen jou om te gaan met gezondheidsproblemen

Of het nu om een verkoudheid of een serieuze ziekte gaat, vriendinnen maken het net dat ietsje makkelijk om ermee om te gaan. Bovendien zouden vriendschappen er zelfs voor zorgen dat je minder kans loopt op het krijgen van ziektes zoals dementie.

4. Vriendinnen helpen je langer leven

Mensen die een sterke sociale steun hebben leven volgens een studie uit 2009 langer. De reden hiervoor is dat vriendinnen een gezonde invloed kunnen hebben op je dagelijkse handelingen.

5. Ze dwingen je jezelf meer te accepteren

Niemand kent jou beter dan jouw beste vriendin. Dat betekent ook dat zij op de hoogte is van al jouw complexen. Maar terwijl jij loopt te zeuren over die complexen, zal je beste vriendin je oppeppen. Op die manier geeft ze jouw zelfvertrouwen een enorme boost. Bovendien voel je je zelf ook beter wanneer je een goede vriendin geholpen hebt.

6. Eerlijke gesprekken met je beste vriendin kunnen je welzijn verbeteren

Je kan niet met iedereen over gelijk wel onderwerp praten, want dan moet je je kwetsbaar opstellen. Voor die moeilijke conversaties heb je uiteraard je beste vriendin. Het is niet altijd makkelijk om zo eerlijk te zijn, maar op die manier bouw je wel een sterke band op.

7. Beste vriendinnen laten moeilijke uitdagingen minder ontmoedigend lijken

Sta je voor een uitdaging? Zoek steun bij je beste vriendin! Onderzoek wees uit dat dat een vriendin aan je zijde ervoor kan zorgen dat moeilijke opdrachten een stuk makkelijker lijken.

8. Goede vriendinnen wijzen je op je fouten

Mensen wijzen elkaar niet makkelijk op elkaars fouten. Gelukkig is daar je beste vriendin die daar geen enkele moeite mee heeft. Ze herinnert je soms aan je tekortkomingen, maar koppelt ze aan je positieve eigenschappen.

9. Ze verbeteren je werkattitude

Heb jij je beste vriendin op kantoor gevonden? Lucky you! Goede vriendinnen op het werk zorgen er immers voor dat je tevredener bent op het werk en dat je je meer op je werk smijt. Werk je soms ook van thuis uit? Ontdek dan hier 7 tips om dit efficiënt aan te pakken.

10. Je beste vriendin maakt gewoon een beter mens van je

Er is geen twijfel mogelijk: jouw beste vriendin maakt een beter mens van je. Jullie maken niet enkel een hoop lol samen, ze zorgt ook echt voor een beter humeur.

Lees ook:

SOURCE: Huffington Post