De laatste Feeling Forwardsessie van het seizoen was opnieuw een topper. De fantastische Elke Van Hoof kwam ons vertellen over stress en burn-outs. En vooral ook hoe stress net een opportuniteit kan zijn. Wij staken weer 1001 dingen op. En vooral deze 3 tips die ons écht kunnen kalmeren, willen we nu meteen proberen.

1. 4-7-8-methode

Als we stress hebben, durven we al eens zuchten, klagen en harder beginnen te ademen. Maar dat is geen goed idee. Blijven ademen natuurlijk wel, maar dan volgens de 4-7-8-methode. De wetenschappelijk bewezen methode is eigenlijk heel simpel: adem vier seconden lang in, houd je adem vervolgens voor 7 seconden vast, adem dan 8 tellen uit. Herhaal dit drie keer voor het beste resultaat.

2. Tijd voor ijsjes

Heerlijk nieuws, ijs kan je helpen kalm te worden. Door iets ijskoud in je handen te nemen, koel je letterlijk af. En dat maakt kalmer. Elke raadt ons calippo aan. Vanaf nu altijd in de vriezer dus. Wel eerst vasthouden, dan pas eten!

3. Bilaterale stimulatie

Bilaterale stimulatie betekent eigenlijk de aandacht verplaatsen van links naar rechts. Het wordt onder andere gebruikt bij EMDR (een type therapie dat gebruikt wordt bij traumaverwerking), en helpt tegen stress. Wandelen is de meest eenvoudige methode, daarom ook dat je mensen die een burn-out hebben, zoveel mogelijk moet meenemen naar het bos om te wandelen. Een andere manier is afwisselend zachtjes op je linker- en rechterbovenbeen slaan.

Tijdens de zomer nemen we even afscheid. Maar niet zonder een spetterende afsluiter: de Inspiration Day. Met tal van interessante gastsprekers een XL-goodiebag t.w.v. 100 euro en heerlijke hapjes en drankjes. Nog niet ingeschreven? Doe het nu! 

Meer over stress: