Home Psycho & Relatie 4 tips voor een levenslang huwelijk

4 tips voor een levenslang huwelijk

4 tips voor een levenslang huwelijk

Je houdt van elkaar en geeft elkaar het jawoord. Romantisch. Dan begint het getrouwde leven, maar hoe zorg je dat de vlam blijft en dat jullie sprookje voor altijd is? Wij geven 4 essentiële tips.

Liefde is een werkwoord. Het mag dan wel een torenhoog cliché zijn, het is ook écht waar. Maar als je houdt van je partner is dat ‘werken’ maar relatief. Door met deze 4 essentiële tips rekening te houden houdt jullie sprookje stand.

1. De basis

De basis voor een goed huwelijk is vertrouwen. Vertrouw je jouw partner niet voor de volle 100%, dan wordt het moeilijk. Voel je twijfels? Praat met elkaar en druk je gevoelens uit. Zo kunnen jullie elkaar geruststellen. Het juiste moment vinden om te praten? Misschien kun je wel gezellig gaan wandelen, hier lees je waarom het zo goed is voor je relatie.

2. Geniet samen

In het begin zit je op een roze wolk en fladderen de vlinders rond in je buik. Maar helaas verdwijnt dat gevoel, maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Verliefd zijn maakt plaats voor houden van. Wel belangrijk: blijf samen leuke dingen doen, verras elkaar, geniet van elkaar en vertel regelmatig hoe graag je elkaar ziet. Wil je dat verliefde gevoel langer behouden? Lees dan deze tips van relatie-experte Rika Ponnet.

Lees ook: 5 wetenschappelijk bewezen geheimen voor een goed huwelijk

3. Geef elkaar aandacht

Blijf aandacht hebben voor elkaar, altijd. Vertel elkaar waarom jullie blij zijn met elkaar, geef elkaar spontane kussen en knuffels, vraag elkaar naar hoe jullie dag was en wat jullie meemaken. Zorg met andere woorden dat jullie allebei het gevoel behouden dat jullie elkaar belangrijk vinden.  Graag meer babbelen? Probeer deze 36 vragen eens om opnieuw verliefd te worden.

4. Praten, praten, praten

Eigenlijk kwam het ook al in de vorige punten voor, maar communicatie is écht essentieel voor een gezonde relatie. Bovendien kun je elkaars gedachten (helaas) niet lezen. Zit je ergens mee? Bespreek het. Heb je twijfels over iets? Vertel het. Vergeet ook dat niemand perfect is, maar dat je kleine dingen kunt aanpassen door erover te praten. Vergeet ook niet dat een stevige discussie of ruzie van tijd tot tijd oké is. Zolang jullie het het maar goedmaken achteraf. 😉

Heb jij het gevoel dat er belangrijke dingen mislopen? Dit zijn 7 signalen die kunnen wijzen op een nakende echtscheiding.

Meer over liefde & relaties

 

SOURCE: Libelle