Home Psycho & Relatie Love is in the air! 4 signalen waaraan je merkt dat je...

Love is in the air! 4 signalen waaraan je merkt dat je in de juiste relatie zit

Love is in the air! 4 signalen waaraan je merkt dat je in de juiste relatie zit

Of je nu in een nieuwe relatie belandt, of je een belangrijke mijlpaal in je relatie bereikt, het is logisch dat je jezelf afvraagt of je nu de juiste partner hebt gekozen. Relatietherapeuten verklapten aan Realsimple.com wat nu de signalen zijn waaraan je merkt dat jouw partner de juiste is.

Lees ook: Pijnlijk! Dit is het signaal dat jullie écht niet meer voor elkaar gemaakt zijn

Elizabeth Schoenfeld, doctor in de psychologie en relatietherapeut Marina Williams verklapen dé signalen waaraan je merkt dat je in de juiste relatie zit.

1. Hij heeft veel aandacht voor je

Dagdagelijkse kleine romantische gebaren zijn een belangrijk onderdeel van een goede relatie, zeker als die nog eens overeenstemmen met jouw persoonlijke noden. Voel je je niet kiplekker? Dan zal je bijvoorbeeld gelukkiger zijn met huisgemaakte soep dan met tickets voor een concert. Een partner die opmerkt wat je nodig hebt én daar ook op inspeelt, is een potentiële partner voor een duurzame, goede relatie.

Verliefdheid gaat na een tijdje over. Hier lees je hoe je volgens de wetenschap die vlinders terug voelt fladderen.

2. Hij geeft je veel affectie

Of het nu knuffelen, kussen of seks is, voldoende fysieke affectie is belangrijk om je verbonden te voelen met elkaar. In het algemeen zijn koppels die veel fysieke affectie hebben, gelukkiger over hun relatie. Dat komt omdat je je meer begrepen voelt door fysieke affectie, bovendien heb je het gevoel dat er voor je gezorgd wordt. Het is goed voor je fysieke én mentale gezondheid.

Seks is belangrijk voor je gezondheid. Hier lees je wat er met je lichaam gebeurt als je geen seks hebt.

3. Jullie kunnen ruziemaken en bijleggen

Hoe jullie communiceren tijdens een ruzie, is een belangrijk signaal over hoe goed jullie relatie zit. Hoeveel ruzie je maakt, is helemaal niet zo belangrijk als hoe je het oplost. In gezonde relaties reageren beide partners op een empathische manier op conflicten. Luisteren jullie naar elkaar, tonen jullie respect en houden jullie rekening met de gevoelens van elkaar, dan zit dat heel goed. Hebben jullie moeite met communiceren? Besluit dan niet onmiddellijk uit elkaar te gaan, maar probeer er aan te werken. Als jullie beiden bereid zijn toegevingen te doen, is er zeker een oplossing.

Is je partner boos of gefrustreerd? Hier lees je hoe je best reageert.

4. Jullie delen dezelfde waarden en doelen

Natuurlijk is het oké om verschillende interesses te hebben, maar het is wel belangrijk dat jullie dezelfde ideeën hebben over lange-termijn-doelstellingen. Willen jullie trouwen of net niet? Hoe zit dat met jullie kinderwens? Waar willen jullie wonen?… Hebben jullie hierover dezelfde ideeën, dan is de kans groot dat je goed zit met jouw partner.

Meer over relaties & seks:

SOURCE: TIME