Home Psycho & Relatie 5 dingen die je best niet zegt tijdens een date

5 dingen die je best niet zegt tijdens een date

5 dingen die je best niet zegt tijdens een date

Na een scheiding of lange relatie terug aan het daten? Niet altijd eenvoudig. Deze 5 dingen zeg je best niet op een eerste date.

Ben je na een huwelijk of lange relatie terug single? Dan is het tijd om terug te daten. Maar dat is – zeker als het al lang geleden is – helemaal niet zo eenvoudig. Wil je niet dat je date het op een lopen zet? Dan laat je deze 5 dingen best achterwege.

1. “Mijn ex is verschrikkelijk”

Over je ex beginnen op een eerste date is sowieso al niet het beste plan. Maar hem uitmaken of klagen over hoe vreselijk hij wel niet is, is zelfs nog erger. Door over hem te klagen geef je het gevoel dat je totaal nog niet over je ex bent, bovendien geef je onbewust het idee dat als het tussen jullie na een tijdje niet zou werken, je date ook zal zwartgemaakt worden. Stelt hij zelf vragen over je ex? Zeg dan gewoon dat jullie niet gemaakt waren voor elkaar, en begin over een nieuw onderwerp. Ben je gescheiden en weet je niet goed hoe je hiermee om moet? Hier lees je tips van relatie-experte Rika Ponnet.

2. “Ik heb echt veel meegemaakt de laatste tijd”

Open zijn en praten over je gevoelens is goed, maar overdrijf niet. Je date houdt waarschijnlijk niet van drama. Klagen over je job, die ene vriendin waar je je aan ergert of zeuren waarom het altijd misgaat met mannen, is dus geen goed idee. Heb het liever over de dingen die je graag doet en wat er positief is in je leven. Want iedereen heeft wel eens negatieve ervaringen, maar het is belangrijk positief te blijven. Word jij omringd door negatieve mensen? Hier lees je hoe je daarmee omgaat. 

3. “Op wie stemde jij vorige keer?”

Gevoelige onderwerpen zoals religie, financiën en politieke voorkeur, haal je best niet aan tijdens een eerste date. Je vindt het misschien leuk om te weten hoeveel je date verdient en of hij eerder links of rechts is… Maar het kan leiden tot discussies of onaangename stiltes. Ontdek eerst wat jullie gemeenschappelijke interesses zijn en of er een klik is, vooraleer je deze gevoelige onderwerpen op tafel legt. Weet je niet goed waarover te praten? Probeer dan eens deze lijst met 36 vragen, waarmee je elkaar echt leert kennen.

4. “Ik ben 42”

Uiteraard kun je dit wel zeggen als je 42 bent. Maar heel vaak liegen dates over hun leeftijd. Niet doen. Liegen of overdrijven is absoluut uit den boze. Wees gewoon jezelf en eerlijk. Ten eerste is het alleen maar gênant als je achteraf moet uitleggen dat je een beetje gelogen hebt. Ten tweede ben je écht oké zoals je bent, liegen is niet nodig. En vind deze date je niet leuk zonder die leugentjes of overdrijvingen, dan is hij/zij gewoon niet de juiste match voor jou. Hier vind je 8 tips om nieuwe liefde te vinden.

5. “Denk je dat dit iets gaat worden?”

Het was waarschijnlijk supergezellig en misschien voel je al een klik, maar om te beslissen of jullie binnenkort een relatie hebben, is het veel te vroeg. Zeg dus gewoon dat je een leuke tijd had en maak duidelijk dat je graag nog een keertje wil afspreken. Blijf kalm, leg niet te veel druk op je date, en bekijk gewoon hoe het op volgende dates gaat. Veel succes!

Weet jij niet goed welke make-up je draagt op jouw date? In deze video geeft Tiany Kiriloff tips.

Meer over daten & relaties: