Home Psycho & Relatie 5 fouten die je best niet meer maakt tijdens een date

5 fouten die je best niet meer maakt tijdens een date

5 fouten die je best niet meer maakt tijdens een date

Aan het daten, maar voorlopig nog geen succes? Deze veelgemaakte fouten maak je volgens relatie-experten best niet meer. 

Op zoek naar een nieuwe relatie, maar lukt het daten niet zo vlot. Begrijpelijk. Na enkele jaren is het eng om terug aan het daten te gaan. Bovendien is het niet eenvoudig. Dit zijn volgens relatie-experten dé meest gemaakte fouten tijdens het daten. Vanaf nu niet meer doen dus. 

1. Je verwacht onmiddellijk chemie

In de gemiddelde romantische komedie lijkt het als vanzelf te gaan. Je ziet een man en beseft onmiddellijk: dit is de prins op het witte paard, hier wil ik voor altijd bij zijn. Maar helaas gaat het in de realiteit vaak anders. "In de swipecultuur waarin we personen na enkele seconden beoordelen, vergeten we soms dat je moet werken om een band op te bouwen", vertelt relatie-expert  Jacqueline Nichols. "Onmiddellijk chemie voelen tijdens een gesprek is niet realistisch, er zijn verschillende factoren die chemie uitlokken. Soms is het nodig om enkele keren te proberen, zo voel je je veilig genoeg en kijk je verder dan die eerste indruk." Wil je liever op een andere manier iemand leren kennen? Lees dan hier 8 tips om nieuwe liefde te vinden.

2. Je hebt een ellenlange lijst met wensen

In een ideale wereld is je nieuwe partner knap, lief en trouw. En daarenboven liefst een handige harry, sportief en een krak in het huishouden. Qua uiterlijk heb je misschien al een beeld in je hoofd en  waarschijnlijk staan er op je lijstje ook nog een aantal eigenschappen die je nieuwe levenspartner niet mag hebben. "Er is niets mis met standaarden hebben, maar wees niet té sreng", zegt Lisa Clampitt, een matchmaker uit New York. "Als je iemand goed leert kennen, vind je waarschijnlijk verrassend positieve eigenschappen die je eerst niet zag. Het loont dus echt als je nieuwsgierig bent, en mensen eerst een kans geeft. Bovendien is het logisch, voor meer mensen je openstaat, des te meer opties heb je." Staar je dus niet blind op uiterlijke kenmerken die volgens jou niet perfect zijn. 

3. Je laat je date weten dat je een onderzoek voerde op Google

In tijden van internet moet je niet veel moeite doen om al heel wat over je toekomstige partner te weten te komen. Je weet misschien wat zijn vorige jobs waren, welke reizen hij maakte en wat zijn favoriete eten is. Daar hoef je zelfs geen dedective voor te zijn, maar laat hem niet weten hoe je hebt zitten graven. "Laat je date zelf zijn verhaal doen", zegt Lori Zaslow, relatie-expert. "Je wilt je date niet afschrikken. Onthoud vooral: je gaat op een date voor een gezellig gesprek en om iemand te leren kennen, niet om een onderzoek uit te voeren. Het is altijd handig om iets te weten, maar besef dat je zelf ook niet wilt dat iemand het interent afsurft om alle details over je te kennen. Laat het dus gewoon op je afkomen, en geniet ervan! Ben je zenuwachtig en weet je niet goed waarover te praten? 

4. Je bent niet gepassioneerd over iets in je leven

"Het is een veelgemaakte fout om pas tijdens de tweede of derde date te vertellen over je interesses en hobby's", aldus Clampitt. Niets is aantrekkelijker dan luisteren naar iemand die écht gepassioneerd is door iets, of het nu een project is op je werk, een hobby die je met hart en ziel beoefent of een sport waar je je in smijt. "Passie is een een belangrijke factor om chemie uit te lokken. Je bent dus beter niet té serieus, saai of negatief, want dat duwt mensen net weg", klinkt het. 

5. Je kijkt te diep in het glas

Er is niets mis met enkele glaasjes drinken tijdens een date, maar ken je grenzen. "Als je te veel drinkt, onthul je misschien al meer geheimen dan je eigenlijk wou, en je laat bovendien een slechte indruk achter." 

Wil je lezen hoe je het wel best aanpakt? Lees dan deze 5 tips voor geslaagd online daten. Houdt bindingsangst jouw verdere stappen in je relatie tegen? Ontdek hier wat je best doet.

 

Lees ook: 

6 tips voor seks na lange tijd

36 vragen om (opnieuw) verliefd te worden

5 dingen die we volgens seksuologen vaker moeten doen

 

Bron: Huffington Post