Home Psycho & Relatie 5 tips om de juiste partner te vinden

5 tips om de juiste partner te vinden

5 tips om de juiste partner te vinden

Wil jij graag een partner vinden die écht bij je past? Volgens het boek ‘Verbonden hechting & liefde’ moet je dan rekening houden met de volgende tips.

 

In ‘Verbonden hechting & Liefde’ beschrijven Amir Levine en Rachel Heller de gehechtheidstheorie, en waarom niet iedere partner perfect bij je past. Daarnaast geven ze een aantal tips om de juiste partner te vinden.

1. Lees signalen

Het is belangrijk om signalen van in het begin te lezen. Zo kun je duidelijke negatieve signalen al in een heel vroeg stadium oppikken. Merk jij ze op? Beschouw ze dan als een reden om af te haken.

2. Communiceer je behoeften

Iedereen is anders, dat betekent ook dat iedereen andere behoeften heeft. Wil jij een partner die écht bij je past? Communiceer dan duidelijk welke behoeften jij hebt. Ben jij een type dat zich snel in het nauw gedreven voelt? Laat het dan weten, zodat je niet overstelpt wordt met té veel sms’jes en in paniek schiet. Heb jij bindingsangst? Ontdek dan hier wat je best doet. 

3. Besef dat er veel vissen in de zee zijn

Het is belangrijk dat je beseft dat er veel vissen in de zee zijn. Met andere woorden: er zijn veel potentiële partners die je gelukkig kunnen maken. Klamp je dus niet vast aan iemand waarvan je niet 100% overtuigd bent. Wil jij graag nieuwe mensen leren kennen? Hier vind je 8 tips om nieuwe liefde te vinden.

4. Geef jezelf nooit de schuld

Heel belangrijk om te onthouden, geef jezelf nooit de schuld. Als je date zich slecht gedraagt, zoek de oorzaak dan niet bij jezelf. Onthoud dat als een partner zich bot of kwetsend gedraagt, dit meer zegt over je partner dan over jezelf. Hier lees je 5 tips om minder zelfkritisch te zijn.

5. Respecteer jezelf

Het is tijdens iedere date – en eigenlijk altijd – belangrijk dat je verwacht dat je met respect, waardigheid en liefde behandeld wordt. Ontdek hier tips voor meer zelfrespect.

Wil jij het graag online proberen? Lees dan zeker deze 5 tips over geslaagd online daten. Ga jij binnenkort op date? Lees dan deze 5 veelgemaakte fouten, die je volgens relatie-experten beter niet meer maakt. 

 

Verbonden Deze tips komen uit ‘Verbonden – Hechting & Liefde’ van uitgeverij Boom. Het is hier verkrijgbaar.

Lees ook:

Dit gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt

6 redenen waarom vrouwen flirten

Dé 9 tips voor een goede relatie volgens experten