Home Psycho & Relatie 5 tips om een winterse relatiedip te overleven

5 tips om een winterse relatiedip te overleven

5 tips om een winterse relatiedip te overleven

Het wordt kouder. Dat betekent een lager energiepeil en een slechter humeur. Niet meteen opkikkers voor je relatie. Dankzij deze tips overleef je de winterse relatiedip.

 

1. Zoek de zon op

Weinig zonlicht is slecht voor je humeur en dus voor je relatie. Probeer daarom zoveel mogelijk de zon op te zoeken. Misschien is een citytrip een goed idee? Ontdek hier elf winterse citytrips. Geen tijd? Ga dan zoveel mogelijk naar buiten. Samen gezellig gaan wandelen is niet alleen heerlijk romantisch, maar ook een boost voor je humeur.

2. Maak bewust tijd voor elkaar

Een bloeiende carrière, een sociaal leven, tijd met familie,… We hebben het druk. Daarom is het erg belangrijk om tijd voor elkaar te maken. Plan desnoods samen iets in jullie agenda.

3. Doe leuke dingen

Ook in de winter zijn er allerlei leuke activiteiten die je kan doen. Bezoek samen een gezellige wintermarkt, ga gezellig naar de cinema of boek een dagje sauna. Heb je al eens aan een romantische winterpicknick gedacht? Hier vind je de mooiste plekjes om gezellig samen te eten.

4. Geef elkaar complimentjes

Als je een slecht humeur hebt, kan een leuk complimentje je helemaal opfleuren. Verras elkaar met een post-it op de badkamerspiegel, een briefje bij de boterhammenlunch of zeg het gewoon als je partner iets goed heeft gedaan.

5. Zoek elkaars warmte

De winter is het ideale moment om elkaars warmte op te zoeken. Knuffel, kruip onder een dekentje lekker dicht tegen elkaar en vrij vaker. Affectie helpt tegen je winterdip.

 

Twijfel je aan je relatie? Dan kunnen deze tips helpen.

 

Lees ook:

11 winterse cintytrips met deze nieuwe vluchten

De mooiste plekjes voor een romantische winterpicknick 

Wat te doen als je twijfelt aan je relatie