Daar is eindelijk het weekend en tijd om even tot rust te komen. Om helemaal zen aan je weekend te starten, is het belangrijk je week positief af te sluiten. Dat kan dankzij deze eenvoudige tips.

Je bent er meer dan thuis, gelukkig zijn op het werk is dus erg belangrijk. Toch is het belangrijk om dat werk tijdens het weekend even helemaal te vergeten, al was het maar om stressklachten of zelfs burn-outs te vermijden.

1. Werk die belangrijke deadline af

Het is verleidelijk om die laatste taak in het weekend af te werken, maar dat doe je liever niet. Werk die ene belangrijke deadline af zodat je een heel weekend kunt genieten zonder stress.

2. Vink je to-do-lijst af

Je zult pas rust vinden in je hoofd als je die takenlijst hebt afgewerkt. Laat geen half afgewerkte taken liggen. Je wilt maandag niet moeten beginnen met een half afgewerkte taak, of nog erger: dit weekend werken.

3. Maak een nieuwe takenlijst

Is je lijst met taken niet afgewerkt, dan is hij waarschijnlijk te lang of ambitieus. Geen probleem, volgende week is er een nieuwe start, maak daarom alvast een nieuwe lijst. Belangrijk: zorg dat het haalbaar is en maak duidelijke prioriteiten. Het werkt het best als je er tijd aan geeft. Op de momenten dat jij het productiefst bent, plan je de belangrijkste taken in. Op andere momenten plan je minder dringende taken. Belangrijk: plan ook tijd in voor mailtjes, telefoontjes en zelfs babbeltjes met collega’s. Plan niet heel je dag vol, want dan eindig je volgende week ongetwijfeld met een onafgewerkte lijst, en waarschijnlijk een weekend vol piekeren.

4. Ruim je bureau op

Niets zo vervelend als maandagochtend starten met een rommelig bureau. Bovendien wil je je tijdens je rustige weekend niet moeten afvragen waar je ook alweer dat ene document hebt gelegd. Ruim alles op, leg alles op zijn plek en geniet van je weekend.

5. Sla nog een praatje met collega’s

Die fijne band met collega’s is echt belangrijk voor een goede werksfeer. Sluit daarom positief af, drink gezellig samen nog iets of sla op zijn minst een praatje. En wens elkaar een fijn weekend.

Meer tips voor je weekend: