Home Psycho & Relatie 5 tips voor geslaagd online daten
5 tips voor geslaagd online daten

Doe jij aan online dating? Houd dan deze regels in je achterhoofd. 

Anno 2016 hebben singles een hele hoop mogelijkheden om aan een partner te geraken. Toch stijgt het aantal vrijgezellen ieder jaar. Waag jij je kans op Tinder of een online datingsite? Houd dan rekening met de volgende tips

1. Wees eerlijk

De eerste stap is een profiel aanmaken. Je wilt natuurlijk dat de mannen of vrouwen die je leert kennen ook écht degenen zijn met wie je romantisch hebt gechat. En wat je van een ander verwacht, doe je natuurlijk zelf ook. Wees dus eerlijk over alles wat je vertelt en gebruik je een foto, kies dan een foto waar je momenteel echt op lijkt. Studies tonen aan dat daters al eens durven liegen over hun leeftijd. Niet netjes. Het wordt trouwens wel erg gênant als je achteraf moet bekennen dat je hebt zitten te liegen. Vertrouwen is namelijk de basis van een goede relatie. In je profiel kun je ook nog aangeven wat jij belangrijk vindt, je kinderen, een toffe hobby of je job waar je helemaal in opgaat. Gaan jullie na lange gesprekken binnenkort op date? Hier vind je 10 originele eerste dates.

2. Op jacht

Nu je profiel is aangemaakt kan de jacht beginnen. Maar waar let je best op? Enkel op de foto afgaan is geen goed idee. Lees ook wat zijn/haar job, hobby's en interesses zijn. Zo krijg je al een iets beter beeld. Heb je je oog op iemand laten vallen? Wees dan niet bang om zelf een berichtje te sturen. Een ja heb je, een nee kun je krijgen. Heb je een 'match'? Dan kunnen jullie met elkaar praten en elkaar beter leren kennen. Beperk het aantal gesprekspartners. Je kunt wel 20 mannen knap vinden, op de duur wordt het vermoeiend en kan je moeilijk volgen. Wordt het niets? Dan kun je nog de jacht terug openen. Heb jij het gevoel dat je gesprekspartner nog niet over zijn/haar ex heen is? Dan ziet hij het misschien als een reboundrelatie. Hier lees je er meer over.

3. Pas op voor bedrog

Je krijgt wel eens seksuele voorstellen, als je zelf op zoek bent naar seks zonder verplichtingen, kun je uiteraard afspreken. Maar niet iedereen zit met dezelfde intenties op datingsites. Hebben jullie nog nooit afgesproken, en vraagt je gesprekspartner om zinneprikkelende foto's door te sturen? Doe dit best niet! Voor je het weet belanden ze op het internet. En hoe lief je ook bent, mensen die vertellen dat ze in geldnood zitten, stort je maar best niet onmiddellijk een aanzienlijk bedrag. Je zou niet d eerste zijn die verleid wordt door professionele oplichters. Kennen jullie elkaar al langer en wil je je aan sexting wagen? Lees dan zeker deze 9 tips.

4. Een afspraakje

Nadat jullie urenlang hebben zitten te keuvelen via het web, is het nu tijd voor een afspraakje. Spreek ergens af op een openbare plaats, onmiddellijk bij zijn thuis afspreken of een wandeling maken in een verlaten bos is geen goed idee. Je kunt dan wel uren gebabbeld hebben, en het gevoel dat je degene met wie je praat, al goed kent. Je weet nooit 100% zeker of hij/zij geen slechte bedoelingen heeft. Doe iets aan waar je je comfortabel en mooi in voelt. En wees vooral gewoon jezelf. Ben je een beetje zenuwachtig en weet je niet goed welke make-up je best draagt? Bekijk dan zeker deze video waarin Tiany Kiriloff de perfecte make-up voor een date toont.

5. Een tweede date of het afscheid?

Was je eerste date een succes? Wij hopen alvast van wel. Plan dan een tweede afspraakje in. Was je date wel enthousiast, maar voelde je zelf de vonk niet overspringen? Wees dan eerlijk, en vertel de waarheid. Leg uit dat je niets voor hem voelt, maar dat jullie misschien wel vrienden kunnen blijven. Blijf uiteraard wel altijd vriendelijk. En verdwijn zeker niet zomaar van de radar. Iedereen verdient een uitleg. Zit zeker niet in zak en as na een date die niets werd, de ware wacht nog wel op jou. Heb jij hem gevonden, maar ben je bang voor een volgende stap? Misschien heb je dan wel bindingsangst. Lees er hier meer over.

Wil je je partner liever op een andere manier ontmoeten? Hier lees je andere manieren om nieuwe liefde te vinden.

 

Lees ook: 

5 dingen die we volgens seksuologen vaker moeten doen

Singles en hun zoektocht naar een partner

Dit bepaalt (helaas) hoe gelukkig we zijn