Home Psycho & Relatie 5 tips voor meer balans in je leven

5 tips voor meer balans in je leven

5 tips voor meer balans in je leven

September is een maand waarin alles typisch weer een versnelling hoger gaat. Meestal duurt het niet lang vooraleer we allemaal op zoek gaat naar balans. Goedele Leyssen deelt haar beste tips voor meer balans.. 

In haar nieuwe boek, Balans, deelt Goedele Leyssen haar persoonlijke zoektocht naar balans. Voor haar boek verzamelde ze meer dan honderd lifestyletips en weetjes en combineerde die met krachtige yoga-oefeningen, ademhalingstechnieken en makkelijke meditaties

Hier komen alvast 5 handige tips voor meer evenwicht van Goedele Leyssen.

1. Zet jezelf in beweging

Om energie te krijgen met je energie verbruiken. Je cellen bouwen energiefabriekjes bij van zodra je in beweging komt en dat betekent dat er meer energie geproduceerd kan worden.

2. Ga de natuur in

In de natuur krijg je veel minder zintuiglijke prikkels en kan een overbelaste geest tot rust komen

3. Eet evenwichtig 

Wist je dat je van bruine rijst rustig wordt omdat er veel magnesium inzit? Magnesium is namelijk een zenmineraal waar je bloedvaten en spieren van ontspannen

4. Buikademhaling

Je ademt in en je buik vult zich als een ballon met lucht. Je ademt uit en je buik loopt langzaam weer leeg. Moeilijk? Check dan zeker even het how-to filmpje van Goedele.

5. Massage

Wist je dat je van een oormassage onmiddellijk onstpant? Dat komt omdat de zenuwen in je oren verbonden zijn met het parasympatshische zenuwstelsel. Als je dit zenuwstelsel activeert, gaat je lichaam meteen in ontspanningsmodus.

 

Nog meer gezonde tips van Goedele Leyssen:

 

Balans, ligt vanaf 5/09 in de boekhandel, Uitg Manteau, € 22,99