Home Psycho & Relatie 5 verrassende relatietips die je niet vaak hoort

5 verrassende relatietips die je niet vaak hoort

5 verrassende relatietips die je niet vaak hoort

Er zijn zo van die relatietips die je vaak hoort of leest. ‘Communiceer met je partner’, ‘slinger geen verwijten naar elkaars hoofd’ of ‘wees niet té afhankelijk’, zijn er zo enkele. Maar deze relatietips heb je ongetwijfeld nog niet (vaak) gehoord.

Uiteraard maken de beste koppels soms ruzie. Geen probleem, zolang je het maar juist aanpakt. Lees hier wat je zeker niet mag doen tijdens een ruzie met je partner.

1. “Kijk naar je partner zoals je naar je hond kijkt”

Het klinkt misschien een beetje vreemd, deze relatietip van Evelyn Moschetta, een relatietherapeut. Maar volgens haar moet je naar je partner kijken zoals jij en je hond naar elkaar kijken. En als we haar uitleg lezen, begrijpen we wel waarom. “Als je na een lange dag binnenkomt, lees je in de ogen van je hond niets dan appreciatie en liefde. Die blik wil je ook aan je partner geven. Naar elkaar kijken door ‘hondenogen’ betekent dat je niet veroordeelt, beschuldigt, bekritiseert of controleert“, legt ze uit. “Als je onvoorwaardelijk liefhebt, is de kans groter dat je diezelfde onvoorwaardelijke liefde terugkrijgt. Bovendien betekent het ook dat je naar het heden kijkt, en geen oude koeien uit de gracht haalt. Je ziet elkaar door onschuldige ogen, en start iedere dag met een nieuwe blik.”

Bekijk zeker ook deze prachtige, herkenbare illustraties die tonen wat échte liefde is

2. “Sms alsof je elkaar nog maar net kent”

Door al die werkmailtjes- en telefoons, kan het al eens hectisch zijn. Maar er is één persoon die je partner waarschijnlijk altijd graag hoort, en dat ben jij. Het hoeven maar heel kleine dingen te zijn. ‘Hey schat, wat wil je vanavond graag eten?’, is al voldoende. Dat zegt psycholoog Samantha Rodman. “Als je elkaar na een lange werkdag terugziet, heb je niet het gevoel dat je geen deel uitmaakt van elkaars dagelijkse leven.”

Lees hier nog tips om écht verliefd te blijven.

3. “Ga er niet van uit dat je partner altijd bij je blijft”

Mensen die denken dat hun broodje gebakken is en dat hun partner hen nooit zal verlaten, zijn diegenen die blind zijn voor de signalen van een scheiding. Dat zegt psycholoog Jeffrey Platss. “Ik zie het vaak in mijn praktijk”, vertelt hij aan Huffington Post. “Mensen zien een relatie als een doel. Een keer het doel bereikt, kunnen ze gewoon genieten. Maar dat klopt niet volledig. Want aan een goede relatie moet je werken. Zorg dat jullie kunnen blijven groeien als koppel en dat je leert van elkaar. Als je iets belangrijk vindt, wil je er graag moeite in steken.”

Lees hier 7 signalen die kunnen wijzen op een nakende echtscheiding.

4. “Schrijf elkaars overlijdensbericht”

Het klinkt niet romantisch, en zelfs een beetje luguber. Maar volgens Paul Moschetta is het een goed idee om elkaars overlijdensbericht neer te pennen. “Door te fantaseren over wat je zou vertellen als je partner sterft, herinner je jezelf er weer aan waarom je in de eerste plaats verliefd bent geworden. Stel jezelf de vraag waarom je je aangetrokken tot hem voelde, wat jullie mooiste momenten samen zijn, wat zijn beste beste eigenschappen zijn en haal vooral de mooiste herinneringen op. Herhaal dit regelmatig, iedere keer pas je je lijst lichtjes aan met nieuwe leuke gebeurtenissen in jullie leven.”

Of probeer deze 36 vragen om opnieuw verliefd te worden

5. “Stop met zo veel te praten”

Met elkaar praten is natuurlijk belangrijk, maar volgens Platts moet je niet onmiddellijk al je relatieproblemen uitgepraat hebben. “Soms moet je gewoon even ademruimte nemen. Je kunt je bezighouden met ieder klein detail te analyseren en bespreken, maar dat is niet altijd nodig. Er moet gepraat worden, maar kleine dingen zoals in elkaars gezelschap zijn, knuffelen of wandelen in het park, zijn net zo belangrijk om elkaar terug te vinden en elkaar graag te zien.”

Ontdek hier 5 redenen waarom wandelen zo goed is voor jullie relatie. 

Meer over liefde & relaties:

 

 

SOURCE: Huffington Post