Nu je kantoor en ontspanningsruimte zich (regelmatig) op dezelfde plek bevinden, is het extra belangrijk om je werkweek goed af te sluiten. Dit is hoe succesvolle mensen het aanpakken.

Kan jouw productiviteit nog wel een  boost gebruiken? Lees dan zeker even deze 3 tips.

Succesvolle mensen hebben vaak routines. Dat maakt het gemakkelijker om alle taken gedaan te krijgen. Het is niet verrassend dat ze ook voor vrijdagnamiddag een vaste routine hebben”, vertelt Michael Kerr, international business speaker.

1. Ze denken na over wat ze deze week bereikt hebben

“Het is gemakkelijker om te klagen over wat je niet hebt kunnen bereiken. Maar succesvolle mensen focussen op de dingen die ze net wel bereikt hebben, en dat kunnen heel kleine dingen zijn. Het maakt je niet alleen gelukkiger, maar zorgt ook dat je optimistisch de week afsluit. Zo geniet je van je weekend.”

2. Ze bepalen hun prioriteiten voor volgende week

Succesvolle mensen gebruiken vrijdagnamiddag om na te denken over hun professionele en privéleven. Ze bepalen de 5 grootste prioriteiten”, zegt Laura Vanderkaum, auteur van ‘What most successful people do before breakfast’. Door je prioriteiten neer te pennen, start je volgende week gestructureerder, en tob je tijdens het weekend niet over taken die nog moeten gebeuren.

3. Ze plannen een leuke vrijdagactiviteit

Op café gaan, zit er nu even niet in. Dat wil echter niet zeggen dat je geen tijd kunt maken voor een fijne vrijdagactiviteit. Lees een goed boek, bekijk een goede serie of drink een lekker glaasje wijn…

4. Ze zijn georganiseerd

“Veel succesvolle mensen nemen een half uurtje de tijd om hun desk op te ruimen en hun emails te beantwoorden, te wissen of in mapjes te verplaatsen. Op die manier weten ze dat ze volgende week op een frisse plaats kunnen starten en georganiseerd aan hun mailbox beginnen”, zegt Kerr. “Sommigen vinden zelfs dat het therapeutisch werkt, zeker de moeite dus om er even tijd voor te nemen.”

5. Ze ruimen hun bureau op

Dé tip om je klaar te maken voor het weekend? Je bureau opruimen en – indien dat mogelijk is – de deur letterlijk achter je dichttrekken. Tijd om nu even in weekendmodus te gaan.

Meer tips voor een succesvolle week:

Beeld: Muuto

SOURCE: TIME Magazine