Home Psycho & Relatie 6 redenen waarom vrouwen flirten

6 redenen waarom vrouwen flirten

6 redenen waarom vrouwen flirten

De Amerikaanse professor communicatiewetenschappen David Henningsen is al jaren geboeid door het hoe en waarom van flirten. Het begon allemaal toen hij nog studeerde, en hij de indruk kreeg dat flirtende vrouwen veel minder romantische of seksuele bedoelingen hadden dan de mannen in hun omgeving veronderstelden. Ettelijke jaren en onderzoeken later kwam hij tot dit rijtje redenen waarom mensen flirten.

Flirten

We doen het allemaal wel eens, flirten met een man of vrouw. Dat hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat we ongelukkig zijn met onze partner of op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Volgens David zijn dit de meest voorkomende redenen.

1. Relationele redenen

Soms flirten we om relationele redenen. We willen bijvoorbeeld de aard van een relatie veranderen. We hopen van een vriendschap een meer romantische verbondenheid te maken, of we willen die rij afspraakjes ombuigen naar iets wat op een relatie begint te lijken.

2. Verkenning

Flirten kan ook een vorm van verkennen zijn. We sturen niet meteen aan op een relatie, maar zijn misschien wel enigszins geïnteresseerd in iemand. Flirten en kijken hoe er gereageerd wordt, of het flirten misschien beantwoord wordt, geeft ons meer duidelijkheid.

3. Voor de fun

Heel vaak flirten we puur voor de lol. Omdat het leuk is, omdat we genieten van de speelsheid in de omgang met anderen.

4. Om iets te bereiken

Het is misschien niet netjes, maar soms flirten we uit berekening. We willen iets bereiken. Misschien hopen we dat iemand ons trakteert of een vervelende klus voor ons opknapt?

5. Eigenwaarde

Flirten kan ingegeven worden door de behoefte ons gevoel van eigenwaarde op te krikken. Flirten en merken dat er terug geflirt wordt, kan ons een heel fijn gevoel over onszelf geven.

6. Seks

En uiteraard wordt er weleens geflirt in de hoop dat er seks uit voortkomt. Maar in tegenstelling tot wat men (vooral mannen, zo blijkt) soms denkt, is seks veel minder vaak een flirtdrijfveer dan de andere opgesomde redenen.

Meer artikels over liefde: