Home Psycho & Relatie 7 dingen die je relatie kunnen doden zonder dat je het merkt

7 dingen die je relatie kunnen doden zonder dat je het merkt

7 dingen die je relatie kunnen doden zonder dat je het merkt

Ook al zien jullie elkaar graag, toch zijn er dingen die je relatie kunnen doden, zonder dat je het doorhebt. Voor deze 7 relatie-valkuilen let je best goed op.

 

1. Je verwacht te veel van je partner

Er is niets mis met bepaalde verwachtingen voor een potentiële partner. Maar je overdrijft best niet. Je partner mag niet verantwoordelijk zijn voor je algemeen gevoel van welzijn. “Veel mensen laten hun geluk té veel afhangen van hun partner. Dat is niet alleen ongezond voor jezelf, het creëert ook te veel druk bij je partner.” Zelf meer tips nodig om écht gelukkig te zijn? Die vind je hier.

2. Je bent jaloers op elkaars succes

Je geliefde hoort je partner te zijn, niet je rivaal. Jaloers zijn op elkaars succes is dus geen goed idee, steun je partner liever. “Echt gemeend blij zijn met je partners succes is essentieel voor een gezonde relatie. Ook al lijk jij minder succesvol. Een jaloerse partner is pijnlijk en kan de liefde in een relatie doden.” Laat je liever inspireren door succesvolle mensen, hier lees je wat zij doen na een werkdag.

3. Je hebt geheimen

Vertrouwen is essentieel voor een goede relatie. Wanneer je geheimen achterhoudt voor je partner, kan dat afstand en wantrouwen creëren. “Je moet je misschien kwetsbaar opstellen om geheimen aan je partner op te biechten, maar die kwetsbaarheid brengt je net dichter bij elkaar.” Probeer ook niet te snel te wantrouwen, hier lees je 5 doemgedachten die je relatie kunnen doden.

4. Niet praten over je verschillend libido

Bij veel koppels is het libido verschillend, dat is op zich geen probleem. Maar het is wel belangrijk om erover te praten. “Het is belangrijk eerlijk te zijn, als 1 partner meer zin heeft dan de andere, kan dat toch ongenoegen en wrevel leiden. Niet vrijen kan een gevoel van afwijzing creëren en een partner onzeker maken. Praten erover helpt echt.” Willen jullie samen jullie libido boosten? Lees dan zeker deze tips.

5. Je focust op je partner zijn gebreken

Je partner heeft ongetwijfeld heel wat goede kwaliteiten, maar net zoals iedereen is hij/zij niet perfect. Probeer niet te focussen op de kleine kantjes, maar op wat je geweldig vindt. “Vertel je partner zeker ook regelmatig wat je zo leuk vindt aan hem/haar. Als je niet focust op de positieve dingen, ga je steeds negatiever denken en je ergeren.” En geef toe, zelf houden we ook wel van een complimentje. Kun jij zelf wel wat optimistischer door het leven? Lees dan deze tips.

6. Je maakt ruzie in je hoofd, niet met je partner

Discussie voeren of ruziemaken klinkt misschien erg, maar veronderstellingen aannemen en denken te weten hoe je partner zal reageren is zelfs nog erger. “Eens je veronderstelling begint te maken, speel je het ‘worst-case scenario’ af in je hoofd. Zo creëer je zelf een afkeer van wat zich in je hoofd afspeelt. Communiceer dus liever als je een probleem hebt, en geef je partner zelf de kans te zeggen wat hij/zij denkt of voelt.” Communicatie is trouwens een belangrijke sleutel in je relatie. Hier lees je nog tips voor een goede relatie.

7. Je vindt je relatie vanzelfsprekend

Je hebt geluk als je een partner hebt waar je echt van houdt en die om je geeft. Onderschat dat niet. “Soms vinden mensen hun relatie zo vanzelfsprekend dat ze er geen moeite meer in steken. Maak tijd om naar elkaar te luisteren en samen leuke dingen te doen.”

Meer over liefde & relaties: