Deze tips zorgen ervoor dat stress dit najaar geen kans krijgt.

1. Ga sporten

Voel je spanning? Niets werkt beter dan een stevig potje sporten. Dankzij de beweging maak je endorfines – ook wel gelukshormonen genoemd – vrij. Ze reduceren stress en geven je een vrolijk gevoel. Tijd om die sportschoenen aan te trekken dus.

2. Gebruik een homeopathisch middel

Gebruik je liever een geneesmiddel dat je lichaam respecteert? Probeer dan eens een natuurlijk middeltje om stress aan te pakken. Sedatif PC van Boiron is een prima voorbeeld. Het vermindert stress, angstsymptomen en een verstoord slaappatroon. Drie vliegen in één klap.

3. Stop met multitasken

Eén van de grootste bronnen van stress: multitasken. Zet daarom de notifications van je mail uit, meld aan collega’s wanneer je niet gestoord wilt worden en scroll niet door sociale media. Je zult een gevoel van rust ervaren én productiever zijn.

4. Roep herinneringen op

Je kent ongetwijfeld dat gevoel, je ziet een foto van je laatste reis en er verschijnt meteen een glimlach op je gezicht. Heerlijk, toch? Roep dus die herinneringen aan je laatste reis op. Maak een album met de mooiste kiekjes, zet een foto op je bureau of boek alvast een nieuwe reis om iets te hebben om naar uit te kijken.

5. Doe yoga

Yoga is dé manier bij uitstek om even tot rust te komen. Je focust op je ademhaling, bent een uur met niets anders bezig dan je lichaam en doet nog eens aan beweging ook. Andere opties zijn meditatie, pilates of een wandeling in de natuur.

6. Neem tijd voor jezelf

Natuurlijk heb je het druk. Maar dat is geen excuus, neem die broodnodige tijd voor jezelf af en toe. Gouden tip: blokkeer een uurtje in je agenda, net zoals je vergaderingen of belangrijke sociale activiteiten plant. Gebruik dat uur om iets te doen wat jij leuk vindt: neem een ontspannend bad of lees een boek. Alles kan, als jij er maar zen van wordt.

7. Schrijf het van je af

Houd net zoals vroeger een dagboek bij, je kunt zelf kiezen wat je graag noteert. Zo schrijf je stress van je af. Weet je echt niet goed wat schrijven? Noteer dagelijks drie dingen waarvoor je dankbaar bent die dag. Het tovert meteen een glimlach op je gezicht en helpt je positiever in het leven staan.

 

Meer over gezondheid & welzijn: