Home Psycho & Relatie 7 tips om je zelfvertrouwen op te krikken

7 tips om je zelfvertrouwen op te krikken

7 tips om je zelfvertrouwen op te krikken

We hebben er allemaal wel eens last van, een onzeker gevoel over ons uiterlijk. "Het zit vanbinnen", zingen de broers Wauters. Maar een goed gevoel over je uiterlijk geeft een boost aan je zelfvertrouwen, en maakt dat je straalt. Daarom zeven tips zodat ook jij jezelf mooi voelt. 

1. Bekijk jezelf

Een eerste stap is jezelf durven te bekijken. Kijk in de spiegel en observeer wat je ziet. En bedenk wat je mooi vindt aanjezelf. Denk dus niet: 'Mijn poep is zo dik', maar denk 'Hé mijn borsten mogen er echt wel wezen'. 

2. Focus op je pluspunten

Zoals al gezegd in punt 1, focus op je pluspunten. Niemand is perfect, laat dat duidelijk zijn. Zelfs de mooiste topmodellen hebben eigenschappen waarover ze zich onzeker voelen. Hun kracht? Ze focussen zich op wat ze wel hebben. Mooie lange benen, pronte borsten, een goede kaaklijn of mooi vol haar? Wees trots op wat je wél hebt. En zeg het af en toe aan jezelf. 

3. Reclame is (meestal) fake

In de meeste reclamespots zie je de meest mooie modellen. Erg belangrijk om te onthouden: Dat is bijna altijd fake. Denk aan perfecte belichting en photoshop. Bovendien heeft het model waarschijnlijk urenlang in een kappersstoel gezeten en werd ze opgemaakt door een topvisagiste.  

4. Vergelijk niet

De kans is groot dat je er niet uitziet als Gisel Bündchen of Naomi Campbell. Wij zijn dat ook niet. Stop met jezelf te vergelijken met topmodellen, tv-persoonlijkheden of 'perfecte' vrienden op sociale media. Onthoud altijd dat ook zij niet perfect zijn. Kijk naar jezelf en wees gelukkig met jezelf, zonder te vergelijken. 

5. Kleed je naar je model

De juiste kleren maken een wereld van verschil. Op verschillende websites vind je tips over welke kleren het beste passen bij jou model. Doe meteen ook wat make-up op. Door tijd te steken in jezelf en jezelf op te maken, voel je je instant een stuk aantrekkelijker

6. Geniet van complimentjes

Hoe reageerde jij op het laatste complimentje dat je kreeg? Vaak zijn we geneigd om het weg te lachen of een beetje ongemakkelijk te worden. Doe dat niet! Maar geniet van de complimentjes die je krijgt. Geef zelf af en toe ook eens een complimentje. Je zal merken, je wordt er spontaan vrolijker van. 

7. Lach en geniet

Door leuke dingen te doen, vriendelijk te zijn en veel te lachen, voel je je spontaan beter en mooier. Kom dus uit je luie zetel, doe leuke dingen en geniet van de kleine dingen in het leven. 

Eigenlijk ben je het mooist wanneer je gelukkig bent. Hier vind je tien tips die leiden naar geluk. Alles start met veel respect hebben voor jezelf. Hier lees je tien tips voor meer zelfrespect. Nog belangrijk, vecht tegen je angsten. Heb je bindingsangst? Hier vind je tips van Rika Ponnet over wat je er tegen kan doen.