Home Psycho & Relatie Zo overleef je Valentijn als happy single

Zo overleef je Valentijn als happy single

Zo overleef je Valentijn als happy single

Verliefde koppeltjes die cadeautjes voor elkaar kopen, sociale media die overladen worden door melige boodschappen… Het is weer Valentijn. Niet leuk voor singles denk je? Dankzij deze tips geniet jij van een heerlijke Valentijn.

1. Een mooi cadeau

Jaloers op vriendinnen die een boeket bloemen krijgen? Vergeet het maar. Koop jezelf een cadeau dat je écht wilt. Een nieuwe handtas van Delvaux, het jurkje uit de nieuwe collectie van Essentiel of die witte sneakers die je al een tijdje wilt. Het perfecte excuus om je een helemaal te laten gaan. Nu kan je tenminste zelf kiezen, en uiteindelijk is het logisch. Je houdt het meest van jezelf, toch?! 

Inspiratie nodig? Hier vind je 5 accessoires die de investering meer dan waard zijn.

2. Facebook uit

De beste manier om Valentijn te overleven is door het simpelweg te negeren. Schakel dus voor een dagje je Facebook uit. Zowat drie vierde wat je ziet verschijnen bestaat uit zeemzoete liefdesverklaringen. De tijd die je uitspaart spendeer je nuttig door wat tijd voor jezelf te nemen.

Misschien kun je er meteen een digitale detox van maken. Hier lees je er meer over.

3. Plan iets leuks

Geen zin om thuis te zitten met een maaltijd voor 1 persoon? Ga met lotgenoten – single vriendinnen, collega’s of familie – iets leuks doen. Organiseer thuis iets of ga op café. Misschien kom je daar de ware wel tegen?

Happy single, maar toch open voor iets nieuws? Hier vind je 8 tips om nieuwe liefde te vinden.

4. Ga op date

Misschien een beetje vreemd, maar het is een goede tip. Al een tijdje met iemand aan het praten die je leuk vindt of zagen je collega’s je al een tijdje de oren van het hoofd over die ene die misschien wel jou ware kan zijn? Dit is het moment om tijd te maken voor die eerste date.

Wil je liever niet tussen alle koppels zitten? Hier vind je tips voor een meer originele eerste date.

5. Negeer goed bedoeld advies

“Volgend jaar vier je vast wel Valentijn met iemand” of “misschien moet je toch maar eens Tinder installeren?”. Waarschijnlijk goed bedoeld, maar je kan het missen als kiespijn, al dat advies van koppels die al jarenlang gelukkig samen zijn. Gewoon negeren is de boodschap.

Blijf je graag binnen? Bekijk dan een leuke serie. Hier vind je inspiratie.

6. Be happy

Single zijn heeft heel wat voordelen. Op dagen als deze worden die al eens genegeerd. Maar je hoeft geen verantwoording af te leggen, kookt wat je graag eet, gaat op reis wanneer je er zin in hebt en hoeft niet op te ruimen voor een slordige partner. Met andere woorden, focus op de positieve eigenschappen van het single-zijn.

Single, in een relatie of net een breuk achter de rug? Eigenlijk moet je gewoon altijd positief in het leven staan. Dankzij deze tips lukt het ongetwijfeld.

7. Dansen, dansen

Favoriete muziek op en bewegen. De endorfines die vrijkomen, maken je gelukkig. Bovendien verbrandt je er ook nog eens calorieën mee én het is perfect om samen met anderen te doen. Wees geen muurbloempje, maar trommel je vriendinnen op en ga lekker dansen. Misschien vraagt een knappe man je wel ten dans. 😉

Meer tips voor (happy) singles: