Home Psycho & Relatie 8 tips om nieuwe liefde te vinden

8 tips om nieuwe liefde te vinden

8 tips om nieuwe liefde te vinden

Je relatie liep op de klippen, je vond het dekseltje op je potje nog niet of je bent gewoon al lange tijd vrijgezel. Er zijn veel redenen om een nieuwe partner te zoeken. Maar waar kan je net die ene leren kennen? Wij geven enkele tips

Je bent klaar voor een nieuwe relatie. De vraag is, waar vind je hem nu? Te hard zoeken is nooit een goed idee. Maar je mag het lot zeker een duwtje in de rug geven. Dankzij deze tips vind je 'hem' misschien sneller. 

1. Ga naar buiten

Thuis cocoonen op de sofa is heel gezellig. Maar de kans dat je daar een nieuwe liefde tegenkomt is klein. Trek er daarom op uit. Geen fan van drukte? Ga dan met je hond wandelen in het bos. Misschien kom je wel een ander baasje tegen op je pad, die je hart kan veroveren.  

2. Volg een cursus

Belangrijk daarbij, kies iets wat je écht interesseert. Toegegeven, bij de lokale naailes is de kans klein dat je de liefde van je leven tegenkomt. Maar ben je altijd al geïnteresseerd geweest in fotografie? Droom je er al jaren van om perfect Spaans te spreken? Of wil je je verdiepen in architectuur? Ga ervoor. Ga je nu niet inschrijven voor een cursus schrijnwerkerij als het je niet interesseert, enkel en alleen omdat daar misschien knappe mannen zijn. 

2. Ga digitaal

Het schrikt je misschien nog wat af. Maar ondertussen zijn er al heel wat succesverhalen na online daten. Er bestaan tal van websites, onder andere voor hoogopgeleide profielen. 

3. Gebruik je smartphone

Zit je niet vaak achter je computer? Ook via je smartphone kan je nieuwe mensen leren kennen. Installeer bijvoorbeeld Tinder, door naar links of rechts te 'swipen', kies je of je iemand leuk vindt of niet. Vindt hij jou ook leuk? Dan zijn jullie een match en kunnen jullie chatten

4. Sporten maar

Als je regelmatig in de gym vertoeft, is de kans groot dat je op zoek bent naar een sportief type. Wie weet loopt jouw droomman wel rond in de fitness waar je wekelijks komt? Sla eens een babbeltje met de mannen in jouw club. Wie weet groeit er wel iets moois

5. Match in het museum?

Kijk niet alleen naar kunst als je met een vriendin een museum bezoekt. De kans dat je een interessante kunstliefhebber tegenkomt is reëel. 

6. Ga op reis

Door een reis te maken kan je niet alleen ontspannen. Je kan er de liefde tegenkomen. Verschillende operatoren bieden reizen aan voor singles. De zon, verandering van omgeving en stressloosheid maken je flirteriger. Geen tijd voor een lange reis? Ga op citytrip

7. Flirt tijdens je treinrit

Ook op de trein kan je de liefde tegenkomen. Misschien zit de ware wel in jouw coupon? Flirten is de boodschap.  

8. Houd je ogen overal open

Dit zijn enkele plekken waar je de liefde kan tegenkomen. Maar eigenlijk kan het overal. In de supermarkt, op straat of wie weet wel op je werk. Hou dus altijd je ogen open en zorg dat je er goed uitziet. 

Jouw ware gespot? Dan moet je hem nog voor je winnen. Hier lees je tips over hoe je dat doet. Iemand leren kennen, maar je hebt last van bindingsangst? Rika Ponnet legt uit wat je best doet. Voel je je onzeker? Deze 15 tips geven je zelfvertrouwen een boost.