Home Psycho & Relatie Altijd op vakantie: 5 tips voor een langdurig vakantiegevoel

Altijd op vakantie: 5 tips voor een langdurig vakantiegevoel

Altijd op vakantie: 5 tips voor een langdurig vakantiegevoel

Ga jij ook met een bang hartje die eerste dag op kantoor tegemoet? Verdwijnt je vakantiegevoel dan als sneeuw voor de zon? Het kan ook anders want met deze 5 tips houd je het vakantiegevoel langer vast en kan je langer genieten.

Mooie liedjes duren niet lang. Hoe goed je vakantie ook was, een volle mailbox en een berg was en strijk doen je opkijken tegen die eerste werkdag. Toch zijn er manieren om het vakantiegevoel langer vast te houden. Lees hier 5 tips om langer te genieten van je vakantie.

1. Pas je slaapritme aan

Laat opblijven of lang uitslapen kan deugddoen tijdens je vakantie. Probeer enkele dagen voor je eerste werkdag echter je oude slaapritme terug op te pikken. Zo kan je lichaam zich goed voorbereiden op het nieuwe werkritme en is het contrast met je slaapritme tijdens de vakantie minder groot.

2. Neem korte vakanties

Volgens onderzoekers is het beter om doorheen het jaar verschillende korte vakanties te boeken in plaats van een lange break van bijvoorbeeld drie weken. Verschillende korte breaks geven je namelijk het gevoel dat je meer vakantie heb genomen. Een ander pluspunt is dat je gemakkelijker terug in je werkritme geraakt.

3. Haal een frisse neus

De frisse lucht van de zee of de bergen op vakantie geven je meer zuurstof. Eens je terug pendelt van thuis naar kantoor krijg je heel wat minder frisse lucht binnen. Probeer een frisse neus te halen tijdens je middagpauze of ga ‘s avonds een korte wandeling maken. Je zal zien dat je je sterker en fitter voelt.

4. Blijf weg uit je zetel

Tijdens hun vakantie brengen mensen veel tijd door met vrienden en familie. Probeer die trend verder te zetten eens je terug aan het werk bent. Je zal zien dat je meer voldoening haalt uit sociaal contact. Een avondje met vrienden of familie op een terras wekt toch meer vakantiegevoel op dan een avond in de zetel voor televisie.

5. Werk de tegenzin weg

Een eenvoudige manier om tegenzin na je vakantie weg te werken is om lijstjes te maken met de dingen die je zou willen veranderen. Door positieve veranderingen door te voeren die je bedacht op vakantie, kijk je niet op een negatieve manier op tegen de terugkeer naar je werk.

 

Lees ook: