De liefde van de man gaat door de maag. Dus door hem te verwennen met een heerlijke maaltijd scoor je (bijna) altijd goed. Toch hoef je niet altijd alleen achter de kookpotten te staan, want ook samen koken is erg goed voor jullie relatie. En wel om deze redenen.

Maak ook nog even samen een wandeling na het eten, hier lees je waarom samen wandelen zo goed is voor jullie relatie. 

1. Gezellig samen

Het Amerikaanse bedrijf Calphalon ondervroeg zo’n 1000 mensen over hun kookgedrag. Wat bleek? 88% vindt het erg belangrijk dat er regelmatig samen gekokkereld wordt. Niet zo vreemd, want het is een activiteit die je gezellig samen kunt doen. Bovendien leren jullie op deze manier goed samenwerken.

2. Jullie beslissen samen over de gerechten

Niets zo vervelend als manlief die voor je kookt, maar eigenlijk niet wist dat je écht geen spruiten lust. Stiekem met lange tanden eten is erg vervelend, en zelf zit je ook niet te wachten op een ‘heb je nu alweer pasta gemaakt?’. Door samen te koken beslissen jullie samen over de gerechten en bestaan er geen discussies over. Als jullie dan ook nog samen naar de supermarkt gaan, blijven ook discussies over gelduitgaven achterwege.

3. Hét moment om te praten

Communicatie is essentieel voor je relatie. Jullie kookmoment is de uitgelezen kans om even te babbelen. Zo kom je alles te weten over zijn zware deadlines op het werk en kun jij vertellen wat er bij jou nog op het programma staat.

4. Koppels die samen koken hebben meer seks

Uit een onderzoek blijkt dat koppels die huishoudelijke taken verdelen, vaker vrijen. Het zorgt namelijk voor minder frustraties over gelijke taakverdeling. En meer ontspannen partners, betekent meer seks.

5. Jullie komen tot rust

Voor veel mensen is een gerecht op tafel toveren dé manier om de werkdag af te sluiten en even tot rust te komen. Ben je rustiger, dan maak je minder snel ruzie en dat komt je relatie natuurlijk alleen maar ten goede.

Meer artikels over relatie & seks: