Home Psycho & Relatie Dankzij deze eenvoudige test ontdek je of je een goed seksleven hebt

Dankzij deze eenvoudige test ontdek je of je een goed seksleven hebt

Dankzij deze eenvoudige test ontdek je of je een goed seksleven hebt

Een heel eenvoudige vraag, meer heb je volgens seksperte Tracey Cox niet nodig om te achterhalen of je een goed seksleven hebt. Of het écht werkt weten we natuurlijk niet, maar het is toch leuk om de antwoorden samen met je partner te achterhalen.

 

‘Kun jij de top 3 bedenken van de plaatsen waar je partner het liefst wordt aangeraakt?’ Kun jij vlot de 3 meest erogene zones van je partner opsommen, dan zit je seksleven goed. Antwoord je partner met ‘Het verandert wel eens, afhankelijk van haar humeur, menstruatie, stress of vermoeidheid’, dan weet je zeker dat je goed zit, aldus Tracey Cox in Daily Mail. En laten we even eerlijk zijn, als je de favoriete plekjes van je partner niet kent, hoe kun je hem dan verwennen?

Ontdek hier dé sleutel tot een goed seksleven

Willen jullie je seksleven nog een boost geven? Tracey verklapt nog 4 tips.

1. De magneetmethode

Of hoe een koelkastmagneet de passie kan doen oplaaien. Het enige dat je nodig het, is twee losse magneten die je aan je koelkast (of desnoods aan iets anders) bevestigd. Je beweegt allebei je magneet naargelang hoe opgewonden je bent. Heb je veel zin in seks, dan gaat je magneet naar boven. Hangt je magneet ergens helemaal beneden, dan voel je het écht niet op dit moment. Een leuke manier om van elkaar te weten of jullie er helemaal klaar voor zijn.

2. De ik-heb-de-leiding-libido-booster

Het idee is om zelf ook eens controle te nemen en niet degene te zijn die ligt en alles ondergaat. Als jullie het gevoel hebben dat één van de twee altijd het initiatief moet nemen, moet je dit zeker proberen. Tijdens deze ‘oefening’ blijft je partner de hele tijd passief terwijl jij het initiatief neemt (of omgekeerd). Heel eenvoudig: accepteer dat jij de leiding hebt en geniet er vooral van. Natuurlijk mag je wel stoppen wanneer je die behoefte voelt. Het idee is dat veel mensen met een laag libido bang zijn om zelf initiatief te nemen, voor het geval ze ergens in het midden toch geen zin hebben om door te zetten. Daarom vermijden ze soms zelfs om hun partner te kussen uit angst met seks ‘opgezadeld’ te zitten. Door de regel dat ze altijd mogen stoppen, wordt die angst weggenomen. En door de leiding te nemen, krijgen ze misschien net wel heel veel zin in seks.

3. De Vijf-minuten-klok

Goed communiceren draagt bij tot een goed seksleven. Daarvoor is dit trucje perfect. Hebben jullie ruzies waarin jullie argumenten naar elkaar gooien zonder écht naar elkaar te luisteren? Probeer dan het volgende: zet je stopwatch van je smartphone op 5 minuten. 5 minuten lang krijgt de ene partner de kans om te praten en zijn/haar mening te zeggen. De andere luistert goed zonder emotioneel te reageren op wat de ander zegt. Pas na 5 minuten is de ander aan de beurt. Op die manier moet je écht luisteren naar elkaar, zo zorg je voor minder stress in je relatie. En minder stress betekent een beter seksleven.

Lees hier wat je zeker niet mag doen tijdens een ruzie met je partner

4. De passie-op-papier-truc

Dit is een leuke oefening om wat spanning in je seksleven te brengen. Laat je fantasie de vrije loop. Neem allebei een blad en een pen papier. Schrijf hier 10 nieuwe dingen op die je graag eens zou proberen. Helemaal klaar? Dan kunnen jullie de lijstjes uitwisselen en elkaar vertellen wat je ook eens wilt proberen en wat liever niet. Dezelfde dingen op het lijstje? Dan kunnen jullie aan de slag.

Meer tips voor een zalig seksleven:

 

SOURCE: Daily Mail