In het begin van je relatie ben je de beste versie van jezelf en lijken jullie voor elkaar geboren. Maar helaas zijn we niet perfect en zijn er wel eens verschillen. Gelukkig kun je dan compromissen sluiten. Deze 3 dingen helpen je compromissen sluiten en zijn daarmee in staat om je relatie te maken… of te kraken.

 

Sommige dingen doe je écht beter niet. Een psycholoog verklapt in dit artikel wat dé doodsteek is voor je relatie.

1. Ken je partner door en door

Om effectief compromissen te sluiten, zeker op sleutelmomenten die je relatie kunnen maken of kraken, is het belangrijk je partner écht goed te kennen. Weet hoe hij denkt, waarvan hij droomt, wat zijn angsten zijn,… Het helpt je zijn standpunt te begrijpen en empathisch te zijn.

Is je partner boos of gefrustreerd? Vermijd ruzies dankzij deze tips.

2. Laat teleurstelling niet in de weg staan

Als je toegevingen moet doen, zijn jullie allebei meestal een beetje teleurgesteld. Maar laat dat niet in de weg staan van jullie relatie. Maak er een gewoonte van jezelf de vraag te stellen: ‘met welke dingen die mijn partner wilt ben ik akkoord?’ Dit helpt jullie om jullie over verschillen en andere visies heen te zetten.

Love is in the air! Aan deze 5 ondergewaardeerde signalen herken je een gezonde relatie.

3. Focus je op jullie gezamenlijke doelen en dromen

Uiteraard heb je zelf nog dromen en dingen die je wilt verwezenlijken. Maar probeer je zeker ook te focussen op jullie gezamenlijke doelen. Door naar gezamenlijke dromen te streven ben je veel meer geneigd om toegevingen te doen, en het brengt jullie dichter bij elkaar.

Je leert het best van ervaringsdeskundigen. Meer dan 1.500 getrouwde koppels verklappen wat volgens hen het geheim is van een goed huwelijk.

Meer over relaties & seks:

SOURCE: The Gottman Insitute