Home Psycho & Relatie Time to talk: Deze 5 vragen bepalen of je relatie blijft duren

Time to talk: Deze 5 vragen bepalen of je relatie blijft duren

Time to talk: Deze 5 vragen bepalen of je relatie blijft duren

Je bent helemaal dol op je partner, maar dat betekent helaas nog niet dat het sprookje voor altijd is. Omdat jullie anders naar de toekomst kijken bijvoorbeeld. Deze 5 vragen bepalen of jullie relatie blijft duren, of eerder gedoemd is om te mislukken. Tijd dus voor een gesprek met hem.

Nood aan wat romantiek? Deze 15 eenvoudige tips geven je relatie een instant boost.

Hoe weet je nu eigenlijk of je elkaars soulmate bent? En wat bepaalt of een relatie écht blijft duren. Huffington Post vroeg het aan enkele huwelijkstherapeuten, en deze vragen moet je volgens hen stellen.

1. Is mijn partner even geëngageerd als ik?

“Een intieme band met iemand hebben wilt helaas niet zeggen dat jullie een sterke relatie hebben. Voor een duurzame, gezonde relatie is er goede communicatie en engagement van beide partners nodig. Het is zowel geven en nemen. Stel jezelf en je partner dus de vraag of jullie allebei geëngageerd zijn en bereid om af en toe water bij de wijn te doen. In een goede relatie ziet je partner je niet als een optie, maar als de enige keuze.”

Soms moeilijk om te communiceren? Hier vind je 5 tips om nog beter te praten met je partner.

2. Lopen we weg van ruzies?

“Stel jezelf de vraag: zijn we goed in moeilijkheden uitpraten en dingen loslaten? Of lopen we eerder weg van serieuze discussies en doen we alsof het uitgeklaard is? Nooit ruziemaken is eerder een reden om je zorgen te maken, dan er blij over te zijn. Het betekent dat je waarschijnlijk moeilijke onderwerpen uit de weg gaat en ze onder de mat veegt.”

Ruzie? Deze 7 dingen mag je zeker niet doen.

3. Over welke kwaliteiten in een relatie weiger ik compromissen te sluiten?

“Je partner is niet perfect. Zowel jij als je partner moeten beslissen waarover je compromissen wilt sluiten en welke opofferingen je wilt doen. Misschien kun je die slechte gewoonte of die niet zo goede vriendschap die je hebt. Aan de andere kant moet je je afvragen wat je écht niet wilt tolereren. Slecht geldbeheer, bedrog of geen respect kunnen voor jou misschien niet door de beugel. Te vaak deken we dat eens we getrouwd zijn, onze partner wel zal veranderen. Maar de waarheid is dat mensen niet veranderen. Besef dat en besluit wat je wilt opgeven en wat je bereid bent om te tolereren. Op die manier heeft je relatie veel meer kans.”

Geld is één van de grote oorzaken voor scheidingen. Ontdek hier welke geldvragen ieder koppel zich moet stellen.

4. Zijn we gewoon té verschillend?

“Jullie zijn twee individuele mensen die samenleven en natuurlijk zijn jullie niet exact hetzelfde. Bepaalde gewoontes zullen je irriteren, sommige interesses zijn totaal verschillend. Maar dat hoeft niet erg te zijn, zolang je elkaars verschillen kunt omarmen en een aantal dingen gemeen hebt. Misschien hou jij wel van binnen blijven en een filmpje kijken terwijl hij gaat feesten tot de vroege uurtjes. Maar dat hoeft geen probleem te zijn, zolang jullie het allebei oké vinden.”

Is je partner soms vervelend? Helemaal niet zo gek. Wist je trouwens dat deze vervelende eigenschap eigenlijk het teken is van een goede relatie?

5. Zijn we in dezelfde fases in het leven?

“Jij en je partner hebben best dezelfde of gelijkaardige waarden en overtuigingen in het leven, maar het is ook belangrijk dat jullie levens dezelfde richting uitgaan. Het is belangrijk te overleggen waar je wilt staan, zowel als koppel, als individueel. Je moet op dezelfde bladzijde – of op zijn minst in hetzelfde hoofdstuk zitten. Niet op hetzelfde niveau? Dan moet je je de vraag stellen hoe hard je bereid bent te werken aan jezelf en opofferingen te doen.”

Meer tips voor jullie relatie:

SOURCE: Huffington Post