Home Psycho & Relatie Deze 9 dingen zijn nog erger voor je relatie dan bedrog

Deze 9 dingen zijn nog erger voor je relatie dan bedrog

Deze 9 dingen zijn nog erger voor je relatie dan bedrog

Bedrog is vaak een dooddoener voor je relatie, maar vergis je niet, ook andere dingen kunnen aan de oorzaak liggen. Opletten dus, deze 9 dingen zijn nog erger voor je relatie dan bedrog.

Schrik dat je partner jou bedriegt? Hier lees je wat volgens vreemdgangers dé signalen zijn van bedrog. 

1. Liegen en dingen verbergen voor je partner

Zelfs al wil je liegen om de gevoelens van je partner te beschermen, is het nooit een goed idee. Dingen verbergen voor je partner kan een groot probleem vormen. Vertrouwen wordt verbroken en dat kan een relatie doden. Je zou je partner eigenlijk alles moeten kunnen vertellen, als je iets verbergt omdat het je partner zou kwetsen, zou je het in de eerste plaats al niet moeten doen.

Ruzie met je partner? Hier lees je wat je niet mag doen.

2. Geen affectie geven

Elkaar aandacht geven, knuffelen, vragen hoe het met je partner gaat… Kleine signalen van affectie die noodzakelijk zijn voor je relatie. Ook obstakels moet je samen aanpakken. Door geen affectie en verbintenis te tonen kunnen er twijfels ontstaan die soms onherstelbaar zijn.

Ontdek hier welke vervelende eigenschap net het teken is van een goede relatie

3. Niet communiceren

Uiteraard hoef je niet de hele dag sms’jes te sturen, maar te weinig praten met elkaar zorgt voor grote problemen. Zo moet je altijd vertellen als er iets dwarszit, want anders ontstaan er frustraties die er uiteindelijk toch uitkomen.

Samen praten? Hier lees je hoe je beter communiceert met je partner.

4. Klagen over kleine, dagelijkse taken

Oké, de ruzies die je maakt over wie nu eigenlijk het vuilnis moet buitenzetten, lijken nu niet belangrijk. Maar op lange termijn kunnen ze dat wel worden. Die kleine discussies kunnen zorgen voor grotere ruzies of zelfs over zwaardere onderwerpen.

Ontdek hier tips om vanaf nu écht positief in het leven te staan

5. Jaloezie

Of er nu bedrog is of niet, argwaan en het vermoeden dat er iets aan het gebeuren is, is verschrikkelijk voor je relatie. Vertrouwen is belangrijk, elkaar voldoende bevestiging geven ook.

Lees ook deze tips om je relatie instant een boost te geven

6. Bij elkaar blijven omdat ‘het hoort’

Misschien wil je je familie niet teleurstellen, misschien heb je nog concerttickets voor de komende maanden of misschien ben je bang om alleen te zijn. Maar enkel samenblijven omdat dat gemakkelijker is, is een heel slecht idee. Bovendien bemoeilijkt het de kans om als goede vrienden uit elkaar te gaan.

Hier lees je waarom koppels in een ongelukkige relatie blijven

7. Manipulatie

Het is vaak subtiel wanneer je partner je manipuleert (of jij hem). Vaak heb je het pas door wanneer het al veel te laat is. Door te manipuleren gaat je zelfvertrouwen volledig verloren, je krijgt het gevoel dat ieder probleem of elke ruzie jouw fout is. Pijnlijk en onherstelbaar.

Lees ook wat je kunt doen om je beter te voelen na een relatiebreuk

8. Té koppig zijn en bepaalde dingen weigeren

Dit wil gewoon zeggen dat jij of je partner weigeren compromissen te sluiten. Als je iemand graag ziet, ben je bereid om water bij de wijn te doen. Mensen die dingen enkel op hun eigen manier willen doen, zitten eigenlijk in een relatie met zichzelf.

Lees hier hoe je ruzies kunt vermijden als je partner boos of verdrietig is

9. Jezelf anders voordoen dan je bent in het begin

Uiteraard laat je graag de beste versie van jezelf zien, zeker als je aan het daten bent. Maar doen alsof je van horrorfilms houdt, terwijl je ze haat of zeggen dat je niet meteen iets serieus zoekt terwijl je dat wel doet, geeft grote problemen. Zelfs de kleinste leugens kunnen op termijn grote redenen worden om de relatie te verbreken.

Meer over de liefde & relaties:

SOURCE: Marie Claire