Terwijl jij stijf staat van stress voor die deadline, lijkt je collega altijd zen door het leven te huppelen. De reden? Je persoonlijkheid. En daar zit je sterrenbeeld voor meer tussen dan je denkt. De sterrenbeelden die het meest vatbaar zijn voor stress? De grootst kanshebbers op een rij! 

1. STEENBOK (VAN 22/12 TOT 20/)

Steenbokken zijn praktisch, intelligent en logisch. Ze zijn geduldig en doen er alles aan om hun doelen te bereiken. Bovendien zijn ze vaak heel grappig, ook al zien ze het leven vaak somber in. Dat laatste heeft vaak met stress te maken. Net omdat ze hun doelen willen bereiken, twijfelen ze constant aan zichzelf. ‘Doe ik het wel goed genoeg?’, is een vraag die de Steenbok zich heel vaak stelt. Dat zorgt voor onnodige stress. Heb wat meer vertrouwen in jezelf, Steenbok.

2. VISSEN (VAN 19/2 TOT 20/3)

Vissen zijn vriendelijk en meelevend en passen zich heel gemakkelijk aan anderen aan. Jammer genoeg zijn ze soms wat overgevoelig en niet bepaald praktisch; ze zijn aan de mysterieuze en dromerige kant. Dat maakt dat ze gemakkelijk te misleiden zijn. Veel zelfvertrouwen hebben Vissen niet, en dat maakt hen vaak bezorgd. Ze twijfelen aan zichzelf en hebben vaak het gevoel dat alles dreigt mis te lopen. Positief blijven, helpt!

3. TWEELINGEN (VAN 22/5 TOT 21/6)

Tweelingen zijn altijd zichzelf, zonder meer. Dat betekent dat ze een zachte kant hebben, maar ook heel sterk en onvoorspelbaar kunnen zijn. Ze zijn slim en kunnen over alles meepraten, en ze zijn leergierig. Gelukkig er is ook veel tijd voor plezier, ze laten graag hun levendige kant zien. Al kunnen ze ook erg nerveus zijn wanneer ze stress hebben. Net omdat ze zo leergierig zijn, stellen ze alles in vraag. Hun brein houdt zich constant bezig met ‘Wat als?’, en dat maakt dat ze vaak veel stress voelen. Rust vinden is de boodschap.

4. MAAGD (VAN 24/8 TOT 23/9)

Maagden zijn analytisch en opmerkzaam, en als ze iemand aardig vinden, zijn ze erg behulpzaam en betrouwbaar. Dat analyseren van mensen en zaken, maakt dat ze eindeloos kunnen piekeren. Bovendien zijn ze erg sceptisch, voor zichzelf én anderen. Dat maakt dat ze een klein foutje erg kunnen opblazen in hun hoofd en het helemaal willen analyseren. Leer loslaten en relativeren, zo erg is het allemaal niet.

Meer lezen over stress en sterrenbeelden: