Het einde van het jaar,  dat is ook tijd om je voornemens onder de loep te nemen. Liefst van alles word je de beste versie van jezelf, maar het is ook het perfecte moment om je relatie eens te analyseren en nieuwe doelen te bepalen. “Het is belangrijk dat jullie het er allebei mee eens zijn en dat ze haalbaar zijn”, vertelt matchmaker Susan Trombetti in Bustle. Ze geeft meteen een lijst met voornemens.

Natuurlijk kies je zelf welke voornemens het best bij jullie passen. Werk je aan een lijstje, houd dan rekening met deze tips.

1. Plan dates

“Zelfs als je getrouwd bent of onder hetzelfde dak woont, plan je best bewust momenten in om leuke dingen te doen samen. Qualitytime wordt snel aan de kant geschoven als het druk is, en dat is zonde, want samen genieten is een van de hoekstenen van je relatie. Kies zelf of je ze een keer per week of een keer per maand inplant, maar zorg dat jullie het allebei kunnen volhouden.

2. Gun elkaar écht tijd

Zit dus niet te sms’en met je vriendinnen als jullie samen zijn, maar leg je smartphone, laptop… weg en geniet écht van die tijd met elkaar. “Deze snufjes zijn er om ons leven te vergemakkelijken, niet om het te bepalen.”

3. Doe samen iets nieuws

Samen iets nieuws proberen, is de manier bij uitstek om jullie band te versterken. “Het houdt de relatie fris en spannend. Kies iets waarin jullie beiden geïnteresseerd zijn, maar dat buiten jullie comfortzone ligt.”

4. Maak zelf tradities

“Je hebt nood aan activiteiten, events en mijlpalen voor jullie twee”, vertelt psycholoog Johsua Klapow aan Bustle. “Kleine dingen, denk aan rituelen, tradities en activiteiten die alleen jullie kennen, versterken je relatie. Een vakantiebestemming waar jullie altijd naartoe gaan, een plekje in de natuur, iedere zondag hetzelfde ritueel… Stuk voor stuk dingen die je band versterken.”

5. Een goede relatie is niet vanzelfsprekend

Wees je partner dus dankbaar voor jullie leuke relatie en voor wat hij voor je doet. Sta even stil bij wat hij voor je betekent en wat hij voor je doet. “Toon hoe hard je hem apprecieert, dat komt je relatie alleen maar ten goede.”

Meer tips voor een goede relatie in 2021: