Home Psycho & Relatie Dit verrassend signaal wijst volgens de wetenschap op een gelukkige relatie

Dit verrassend signaal wijst volgens de wetenschap op een gelukkige relatie

Dit verrassend signaal wijst volgens de wetenschap op een gelukkige relatie

Volgens nieuw wetenschappelijk onderzoek is het belangrijk dat jullie delen met elkaar. Je deelt natuurlijk eten met elkaar, misschien zelfs de huur of lening en een bankrekening. Maar wat écht wijst op een gelukkige relatie? Het delen van jullie seksuele fantasieën.

Soms zijn die signalen best verrassend. Hier vind je 5 ondergewaardeerde signalen van een sterke relatie.

Alles delen

Dat je lief moet zijn en respect moet hebben voor elkaar, weet je natuurlijk wel. Maar volgens wetenschappers is ook het delen van seksuele fantasieën goed voor je relatie. De onderzoekers vroegen aan mensen in een langdurige (voornamelijk heteroseksuele) relatie, hoe gelukkig ze waren, welke seksuele informatie ze met elkaar deelden en of ze bereid waren om te praten over dingen die hun partners misschien wel aanstotelijk zouden vinden.

Mensen die aangaven gelukkig te zijn met hun seksleven, bleken ook beter te communiceren en gelukkig te zijn met hun relatie. Daarnaast hadden ze het gevoel dat hun band stabiel is. Bovendien waren deze mensen ook meer geneigd open te zijn over hun fantasieën dan mensen die minder gelukkig waren met hun seksleven of relatie. Er is dus een verband tussen je fantasieën en gelukkig zijn in je relatie.

De vraag is nu natuurlijk of je gelukkiger wordt door het delen van je fantasieën met je partner óf dat gelukkige mensen eerder hun fantasieën delen. Niet heel duidelijk dus. Maar volgens de wetenschappers toont hun onderzoek hoe belangrijk is het om te praten over je seksleven en je fantasieën. Het kan namelijk een grote invloed hebben op je seksleven en op het gevoel over je relatie dus.

Meer tips voor een gelukkige relatie: