Wie kan je het beste huwelijksadvies geven? Juist ja, getrouwde mensen zelf. Auteur Mark Ronson besloot daarom voor zijn eigen huwelijk tips te vragen aan getrouwde koppels. En wat bleek? Er is 1 factor die al-tijd terugkomt.

Geld maakt dan misschien niet gelukkig, het is wel belangrijk. Hier ontdek je welke geldvragen ieder koppel zich moet stellen.

Liefde & respect

Toen auteur Mark Ronson besloot te trouwen, kon hij wel enkele tips gebruiken. Hij ging niet te rade bij familie en vrienden, wel bij zijn lezers. Hij plaatste een oproep voor koppels die meer dan 10 jaar gelukkig getrouwd waren, niet veel later had hij meer dan 1.500 reacties. Tegelijkertijd vroeg hij aan gescheiden mensen wat de reden was voor hun huwelijksbreuk.

Van tijd geven aan elkaar en goed leren ruziemaken: er kwamen heel wat tips naar boven. Een opvallende factor kwam telkens terug: respect. “Niet communicatie is het allerbelangrijkst, wel respect. Het gaat niet om uiterlijk, seks of dezelfde geloofsovertuiging. De waarheid is: er zijn altijd momenten dat het niet top gaat. Dat is geen drama, zolang je respect hebt voor je partner, want dat is essentieel”, aldus Laurie, één van de getrouwde vrouwen die antwoordde. En zij was niet de enige, want heel wat vrouwen en mannen antwoordden dat respect dé sleutel is om je huwelijk te laten werken.

 

Meer tips voor je huwelijk:

Openingsbeeld: Jan & Jorre

SOURCE: Businness Insider