“Schrijf vooral veel op van wat Serine zegt.” Journaliste Phara de Aguirre geeft het woord graag aan een ander. Comedian Serine Ayari zegt waar het op staat. Hier praten ze alle twee, over validatie, integratie en dreigen met de dood.

Ze schelen dertig jaar. Serine Ayari woont nog thuis, Phara de Aguirre vreest het lege nest. De eerste breekt veelbelovend door als stand-upcomedian, met shows in o.a. Frankrijk, Engeland en België, de laatste heeft meer dan 25 succesvolle jaren bij de VRT op de teller. En waar De Aguirre de vragen stelt, lijkt Ayari overal een antwoord op te hebben. Behalve nu: “Ik weet eerlijk gezegd niet wie je bent”, geeft ze voorzichtig toe. “Ik ken jou wel”, zegt De Aguirre. “Je stond al een tijdje op mijn wishlist van gasten voor De Afspraak. En ik heb je gezien in De Slimste Mens! Daar heb je indruk gemaakt.” Ook zij deed in 2007 mee aan de populaire tv-quiz: “Ik was net een jaar out geweest met borstkanker en had toen een excuus om iets niet te weten: de ‘chemobrains’.” (lacht)

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Wie zijn Serine Ayari en Phara de Aguirre:

Serine Ayari (29), actrice en stand-upcomedian

  • Speelde Esme in De Luizenmoeder.
  • Stond als stand-upcomedian al in New York, trekt binnenkort naar Japan en Tunesië. Haar eerste solovoorstelling Still Standing zou in de Arenbergschouwburg in première zijn gegaan, maar werd uitgesteld door corona.
  • Is wekelijks te horen in het ochtendblok op Studio Brussel en in de StuBru-podcast Puur Hypothetisch.

Pharaïlde (Phara) de Aguirre (59), VRT-journalist en presentatrice

  • Studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de KULeuven en doctoreerde over leer- en vormingsprocessen in nieuwe sociale bewegingen.
  • Werkte eerst op het koninklijk commissariaat voor migrantenbeleid bij Paula D’Hondt.
  • Is journalist bij de VRT-nieuwsdienst sinds 1994 en presenteerde o.a. Terzake, Phara, Panorama, Het Journaal, De zevende dag en De Afspraak. Ze combineert er presenteren met reportages maken (voor Koppen, en de Canvas-reeks Vijf jaar hier).

Foto’s: Rebecca Fertinel. 

Meer interviews en internationale vrouwendag: