Home Psycho & Relatie Een betere relatie? Luister samen muziek

Een betere relatie? Luister samen muziek

Een betere relatie? Luister samen muziek

Muziek in huis leidt tot gelukkigere relaties, meer intimiteit en meer quality time.

Kan jij ook helemaal gelukkig worden van een echt goed nummer? Het internationale muziekmerk Sonos deed een wereldwijde studie naar de impact van muziek op de sfeer in huis. De studie toont aan dat muziek zorgt voor meer intimiteit, sterkere relaties, gelukkigere gezinnen en meer tijd samen.

Sonos ging in 8 verschillende landen op bezoek bij 30 gezinnen en 30.000 mensen deden mee aan een enquête. Dit waren de resultaten. 

  1. Mensen die muziek opzetten in huis brengen gemiddeld 3 uur en 13 minuten meer tijd samen door per week dan mensen die geen muziek luisteren. 
  2. Er is meer romantiek in de huishoudens waar muziek door de luidsprekers galmt. Bovendien hebben koppels die samen muziek luisteren 67% meer seks.
  3. 1/4 van de mensen geeft aan dat als ze moeten kiezen tussen muziek of seks, ze liever seks bannen uit hun leven.
  4. Nadat muziek op hun huis geïntroduceerd werd, zei 43% van de deelnemers dat ze zich erg geliefd voelen. Een verbetering van 87% ten opzichte van de huizen zonder muziek. 
  5. De liefde van de man gaat door de maag. Zet daarom eens een plaatje op. 50% van de respondenten zegt meer te genieten van koken als ze tegelijkertijd muziek luisteren. Bovendien wordt er 20% meer tijd doorgebracht in de keukens waar muziek speelt. 

Samen ook genieten van de televisie? Hier vind je de series die je moet zien in 2016. Liever een boek? Hier vind je 9 boeken die je moet lezen.

Lees ook: 

9 tips voor een beter orgasme

Video: Dingen die vrouwen (mannen niet) in hun leven te horen krijgen