Een nieuwe man leren kennen en tijd voor een eerste date? Spannend. Om akelige stiltes te vermijden, kun je maar beter een beetje voorbereid zijn. Dat je maar beter geen uitgebreid relaas over je ex op tafel gooit of politieke discussies aangaat, is logisch. Over deze onderwerpen kun je het wel hebben volgens de wetenschap.

Ontdek hier na hoeveel afspraakjes vrouwen gemiddeld naar bed gaan met hun date

1. Praat over reizen, niet over films

Uit onderzoek van Richard Wiseman, blijkt dat 9% van de daters die over films praten een tweede date zien zitten, bij koppels die over reizen praten, is dat 18%. Gesprekken over reizen gaan over fantastische ervaringen een droombestemmingen. Dat positivisme maakt dat mensen zich goed voelen én dat ze bij anderen aantrekkelijker overkomen.

Lees hier hoe je er aantrekkelijker kunt uitzien voor hem volgens de wetenschap

2. Ook hoe je praat is belangrijk

Het is belangrijk dat een gesprek op een eerste date vlot verloopt en dat jullie beiden ongeveer evenveel aan het woord komen. Het geheim ligt volgens wetenschappers bij het vermijden van extremen. Zorg dus dat je niet alleen vragen stelt en luistert, maar zeker ook dat je het gesprek niet domineert. Luister met warmte en oprechte interesse naar de antwoorden van je date en beantwoord zelf ook vragen. Zo verloopt het gesprek vlot.

3. Deel geheimen

Neen, je allerdiepste geheimen moet je natuurlijk niet vertellen, maar zorg wel dat je emotionele en persoonlijke informatie deelt. Arthur Aron, psycholoog aan de Universiteit van New York, is geïnteresseerd in hoe liefdesrelaties tot stand komen. Hij ontdekte dankzij onderzoek dat je een diepere band creëert als je persoonlijke dingen over jezelf vertelt. Durf jezelf dus gerust (een beetje) blootgeven.

4. Kies af en toe voor controversieel

Niets zo vervelend als een saai gesprek. Wordt het afgezaagd? Kies dan gerust eens voor een controversieel onderwerp. Uit onderzoek blijkt dat daters die vragen stellen als: “hoeveel relaties heb je al gehad?”, “Wanneer was je laatste relatiebreuk?”, “Heb je al eens soa’s gehad?”, of “wat vind je van abortus?”, zijn achteraf positiever over hun date dan degenen die het beperken tot “hoeveel broers of zussen heb je?”

5. “Hou je van bier?”

Volgens datingsite OKCupid is er één vraag die voorspelt of mannen of vrouwen seks zouden hebben op de eerste date. “Hou je van bier?”. Ongeacht het geslacht of de seksuele voorkeur, bierliefhebbers zijn 60% meer geneigd om te slapen met iemand die ze net hebben ontmoet. Interessant om te weten dus.

Hier lees je na hoeveel dates vrouwen gemiddeld met hun date naar bed gaan

Meer over liefde & relaties: