We leven steeds harder, sneller en drukker. Soms is het moeilijk om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Maar wat als je nu eens hulp kreeg van mensen die jouw leven makkelijker maakten? Van ‘personal driver‘ Stijn (22) bijvoorbeeld. Als privéchauffeur rijdt de masterstudent zijn klanten rond in hun eigen wagen, zodat ze in de file geen tijd verliezen en kunnen doorwerken.

Personal driver

Stijn: “Een personal driver is niet zo glamoureus als mensen zich vaak inbeelden. Er wordt van mij heus niet verwacht dat ik de deur openhoud voor mijn klanten. Wel zorg ik ervoor dat ik deftig overkom. Ik draag een donker kostuum en een rode das, al is het voor sommige klanten ook oké als ik casual gekleed ga. En nee, ik hoef geen speciale pet te dragen (lacht).

Het systeem van Get Driven is heel eenvoudig: via de app kun je een rit inplannen en alle beschikbare chauffeurs kunnen zich daarvoor inschrijven. Het is uiteindelijk de klant zelf die zijn chauffeur kiest. Ik zorg ervoor dat ik altijd stipt op tijd bij mijn klanten ben. Sommige klanten gaan achteraan zitten, zodat ze in stilte kunnen werken zonder afgeleid te worden, anderen stappen vooraan in om een babbeltje te slaan. Mensen verliezen vaak veel tijd in de file. Als je naar Antwerpen of Brussel moet, hang je er sowieso aan vast. Dankzij een privéchauffeur kunnen mensen rustig doorwerken in de auto, of kunnen ze zich op restaurant of op café gewoon amuseren zonder zich druk te maken over wat ze drinken. Het grote verschil met een taxi is dat onze klanten in het comfort van hun eigen wagen rijden, en dat er altijd iemand klaarstaat die je naar je volgende bestemming kan brengen.

‘Mensen kijken weleens raar op als ze me in pakweg een Porsche zien Netflixen’

Het wachten in de wagen is eigenlijk het grootste deel van de job. Dat duurt zeker zo’n twee uur tussen afspraken door, maar het kan evengoed gebeuren dat je zeven uur moet wachten. Natuurlijk is dat lang, maar ik heb me nog nooit echt verveeld. Je moet er altijd rekening mee houden dat een afspraak kan uitlopen. Mensen blijven nu eenmaal graag plakken. Als ik weet dat ik een tijdje moet wachten, ga ik even wandelen, werk ik op mijn laptop voor school of kijk ik naar Netflix. Ik heb bijna alle seizoenen van Prison Break in de auto verslonden. Als mensen me zo dan in pakweg een Porsche zien zitten, kijken ze soms weleens raar op. Wat doe ik in godsnaam in zo’n wagen?

Netflix en chill

Natuurlijk is het leuk om op die manier met zo veel chique auto’s te rijden. Het is ook de ideale studentenjob om te netwerken. Tijdens een rit vertelde een van mijn klanten dat hij op zoek was naar stagiairs, en hij gaf me zijn kaartje. Je komt makkelijker ergens binnen als je de CEO persoonlijk kent. Doordat je met belangrijke mensen in de auto zit, is het vaak ook horen, zien en zwijgen. Je vangt automatisch belangrijke bedrijfsinformatie op, maar dat blijft uiteraard confidentieel.

Er zijn collega’s die soms mee op restaurant mogen aan een aparte tafel voor een dessertje, of een hotelovernachting krijgen, en ik ken zelfs een chauffeur die gratis mee naar binnen mocht op Tomorrowland toen hij zijn klant afzette. Je bouwt automatisch een band op met je vaste klanten. Als ik zie dat zij zich aanmelden op de app, gebeurt het al eens dat ik een pokeravond met mijn vrienden of een avond met mijn vriendin afzeg. Soms voel ik me dan wel schuldig, maar het hoort nu eenmaal een beetje bij de job.”

 

Meer lezen over mens en maatschappij:

Tekst: Jorik Leemans. Foto: Guy Kokken.