Een affaire hoeft niet altijd het einde van je relatie te betekenen. Maar voor Ruth was dit jammer genoeg wel het geval. Lees hier haar verhaal.

 

Ruth (41): “Op mijn 36ste ben ik gescheiden van mijn jeugdliefde. We hadden een relatie sinds mijn zestiende, gingen samen op kot en trouwden na ons afstuderen. We renoveerden een huis in de stad en hadden een goed leven. Achteraf gezien bleek ‘goed’ helaas niet goed genoeg. Op een bepaald moment had ik geen zin meer om elke avond in slaap te vallen voor de televisie en zocht ik een nieuwe hobby. Een vriendin nam me mee naar een wijnclub. De sfeer was er fantastisch, ik leerde veel bij en amuseerde me geweldig, vooral omdat ik bevriend raakte met Jana, een lerares in het kunstonderwijs. Haar creativiteit en aparte manier van denken inspireerden me enorm. Ze confronteerde me onbewust met mijn conventionele manier van leven. Ik besloot het roer radicaal om te gooien, aanvankelijk met de bedoeling om dat samen met mijn man te doen. We moesten vaker gaan wandelen, op citytrip, naar museums, cursussen volgen en mensen uitnodigen. Maar hij vond het allemaal te veel gedoe.”

“Het cliché wil dat de meeste mannen een midlifecrisis krijgen, maar bij ons was het omgekeerd. Het voelde alsof ik jarenlang was ingedommeld en plots wakker werd. De ergernis tussen mij en mijn man werd groter en na maanden kibbelen hakte ik de knoop door: wat wij hadden, was op. Als ik nog iets wilde maken van mijn leven, moest ik het nu doen. De vrijheid die ik daarna voelde, maakte me dronken van geluk. Een van de aangename bijwerkingen was dat ik voortdurend opgewonden was, alsof mijn lichaam eindelijk was ontwaakt uit een winterslaap.”

Hij zocht de lichamelijke affectie die ontbrak in zijn huwelijk, ik genoot ervan om zo gewild en gegeerd te zijn

“Ik werd heel actief op Facebook en zocht weer contact met vrienden met wie ik samen Rechten had gestudeerd. Een van hen vroeg of ik geen zin had om iets te gaan drinken, hij moest over een paar dagen naar een meeting in mijn stad. Het was vreemd om hem terug te zien. Toen we nog studeerden, hadden we altijd veel plezier gehad samen. Inmiddels was hij getrouwd en had hij een gezin. Twee jonge kinderen eisten echter hun tol, vertrouwde hij me toe. Hij genoot zichtbaar van mijn nieuw hervonden levensvreugde, leek zelfs een beetje jaloers toen ik vertelde over mijn plan een maand onbetaald verlof te nemen en door Azië te gaan trekken. Bij het afscheid keek hij lang in mijn ogen en zei dat hij me misschien nog weleens wilde zien. Ik kuste hem vol op de mond en lachte: ‘Bel me dan gewoon’. En dat deed hij. We werden dronken en hadden seks in mijn auto. Klungelige, puberale seks.”

“We voelden ons allebei weer jong en onbezonnen. De verhoudingen waren ook duidelijk: hij zocht de lichamelijke affectie die op dat moment ontbrak in zijn huwelijk, ik genoot ervan om zo gewild en gegeerd te zijn. Ik voelde me bijna een cadeautje. Geen haar op mijn hoofd dacht eraan om iets serieus met hem te beginnen, voor mij was het louter fysiek. Vrijblijvende, spannende, ontladende seks. Nadat ik terug was van mijn reis door Azië, zagen we elkaar minstens één keer per maand, soms bij mij thuis, soms op café. We deden het overal en in alle posities, mijn experimenteerdrang kende geen limieten.”

“Tijdens een extreem wilde vrijpartij zakte hij echter door zijn rug: hij kreeg een verschot en raakte bijna niet meer recht. Nu kan ik er hartelijk om lachen, maar op dat moment raakten we allebei een beetje in paniek. Hoe zou hij dit uitleggen thuis?! Hij is er gelukkig toch in geslaagd om naar huis te rijden en vertelde zijn vrouw dat het gebeurd was tijdens het instappen in de auto. Daarna voelde ik dat hij er een beetje klaar mee was. De berichtjes werden schaarser, totdat ons contact uiteindelijk weer helemaal uitdoofde. Ik mis hem soms nog, maar inmiddels ben ik verliefd geworden op een nieuwe man. Het is nog pril, maar misschien is dit wel een blijver.”

Openingsbeeld: stockbeeld.

Lees nog meer getuigenissen: