Na een bijzonder jaar is het tijd voor enkele bijzondere voornemens. Geen zware diëten of strenge voornemens, wel wat meer zelfliefde en dankbaarheid. Dit zijn 9 voornemens waar je wel gelukkig van wordt.

1. Maatje gezond

Ieder jaar opnieuw nemen we ons voor om verschillende kilo’s af te vallen. Op zich niet slecht, maar een size zero is moeilijk haalbaar en niet nodig. Dit jaar mikken we op een maatje gezond.  Een gewicht waar we ons goed bij voelen. Dat behalen we door voldoende water en thee te drinken, veel groenten en fruit op het menu te zetten en regelmatig te bewegen. En af en toe zondigen en ervan genieten moet zeker kunnen!

2. Lachen

Een van onze favoriete voornemens, meer lachen. Want lachen is gezond. Glimlach eens wat vaker naar een onbekende, maak plezier met collega’s of bekijk met je partner een grappige film. Je wordt er instant vrolijker van, en je omgeving ook.

3. Neem nu écht meer tijd voor dingen die je energie geven

We hebben een overvolle agenda. Naast een succesvolle carrière, interessante hobby’s en een boeiend sociaal leven, hebben we vooral soms nood aan wat tijd voor onszelf. En dit jaar nemen we die gewoon. Plan daarom regelmatig een uurtje vrij in je agenda, helemaal alleen voor jezelf. Op dat moment lees je een boek, neem je een ontspannend bad of ga je gezellig wandelen. Het maakt niet uit wat je doet, zolang je er maar van geniet. En uiteraard zonder schuldgevoel.

4. Omring je met mensen die je gelukkig maken

Oh, wat hebben we onze vrienden, familie en andere contacten gemist dit jaar. En wat kijken we er naar uit om terug samen te zijn. Wie je als eerste ziet wanneer het terug mag: de mensen die je het gelukkigst maken natuurlijk.

5. Ontvang complimentjes met een lach

Geniet jij er van als je complimentjes krijgt? Wel, zowat iedereen. Daarom nemen we ons dit jaar voor om wat meer complimentjes te geven. Levert je collega fantastisch werk? Is je buurvrouw een lieve vrouw? Helpt je moeder je altijd uit de nood? Zeg het hen eens wat vaker. Je geeft hen er niet alleen een goed gevoel mee, je wordt er zelf ook blij van. En maak er een gewoonte van om lieve complimenten niet weg te wuiven, maar dankbaar te ontvangen.

6. Relativeer

De pandemie doet ons meer dan ooit inzien dat we ons vaak druk maken om dingen die niet belangrijk zijn. Probeer dit jaar futiliteiten te relativeren en na te denken over de dingen die er écht toe doen.

7. Meer bewegen

Niet om kilo’s te verliezen, maar gewoon omdat het echt goed is voor je mentale welzijn. Sport niet om calorieën te verbranden, wel om endorfines vrij te laten komen. En kies vooral de dingen die je graag doet.

8. Trek er meer op uit

En dat hoeft niet het buitenland te zijn. België heeft heel wat bijzondere plekjes, want zelfs nu reizen even niet kan, val er heel wat moois te ontdekken.

9. Wees lief voor jezelf

Misschien wel het belangrijkste voornemen voor 2021. Wees lief voor jezelf. Vergeef jezelf als je een fout maakt, durf opkomen voor je waarden en accepteer dat je niet perfect bent. Dan zul je écht gelukkig zijn.

Meer tips voor een gelukkig 2021: