Home Psycho & Relatie Home-office of flex-plek: zo wérkt het

Home-office of flex-plek: zo wérkt het

Home-office of flex-plek: zo wérkt het

Elke maand geeft straffe madam en Feeling-gastvrouw Elke Jeurissen in haar ‘Make it work’-rubriek advies over hoe we onze professionele ambities waar kunnen maken. Deze maand geeft ze haar beste tips om succesvol thuis te werken. 

 

1. Planning is alles

Vul vooraf je weekagenda in en plan de tijdsblokken dat je thuis of in een koffiebar werkt. Noteer op welke dag je hoeveel tijd aan een taak wilt besteden. Hou je schema flexibel, maar zorg dat op vrijdag alle to do’s afgevinkt zijn.

2. Gebruik een wekker om focus te houden

Als ik aan deze rubriek werk, maak ik met mezelf de afspraak dat ik na twee uur een eerste versie klaar heb. Afwerken doe ik dan later.

3. Wandel

Wandel tijdens elk telefoon- of skypegesprek. Ga bij voorkeur naar buiten.

4. Kies je plek in functie van je taak

Brainstormen met twee of drie lukt goed in een hippe koffiebar als Bar Marie (onder de Feelingredactie in Mechelen). Rustig doorwerken gaat beter op een stille plek of op de trein buiten de spitsuren. Een probleem waar je al lang mee zit zuurstof geven, lukt goed op de fiets.

5. Zet notifications uit

Zet alle meldingen van apps enkele uren per dag uit.  Je concentratie gaat meteen de hoogte in. En vul tussendoor gerust de wasmachine, of doe een boodschap, dat doe ik ook. Efficiënter kan toch niet?

Heb jij zelf nog tips over efficiënt thuis-of flexwerken? Laat ze dan achter op de Facebookpagina van de Straffe Madammen Club van Elke Jeurissen. 

Lees meer: