Ieder koppel heeft zo zijn eigen gewoontes. Toch zijn er een aantal dingen die gelukkige koppels gemeen hebben. Wij lijsten 9 van de meest romantische gewoontes voor je op.

Lees hier ook wat dé doodsteek is voor je relatie

1. Ze vertellen over hun dag

Om elkaar graag te blijven zijn, moet je écht luisteren naar elkaar. Gelukkige koppels vragen oprecht geïnteresseerd hoe elkaars dag was en nemen ook de tijd om dan te luisteren. Bovendien vinden ze steun bij elkaar als het een mindere dag was.

Lees ook: Vermijd ruzies: zo reageer je best als je partner boos of verdrietig is

2. Ze geven elkaar ruimte

Natuurlijk is het leuk om gezellig bij elkaar te zijn na een drukke werkdag, maar niet élke dag. Gelukkige koppels weten dat en geven elkaar de ruimte om ook eens gezellig alleen te zijn of met vrienden of vriendinnen weg te gaan.

Lees hier waarom vriendinnen je nog gelukkiger maken dan familie

3. Ze lachen samen

Humor is belangrijk, zelfs op zware momenten kan het deugd doen om eens goed te lachen. Gelukkige koppels weten dat, nemen zichzelf niet al te serieus en genieten ervan het samen uit te proesten.

Hier ontdek je het ultieme signaal dat jij en je partner bij elkaar horen

4. Ze zeggen ‘ik zie je graag’ op hun eigen manier

Je gewaardeerd voelen is erg belangrijk om je gelukkig te voelen in je relatie. En af en toe heb je nood aan die bevestiging. Gelukkige koppels zeggen daarom vaak hoe graag ze elkaar zijn, maar ze doen het op een eigen manier. Door kleine gebaren – hij maakt iedere avond een kopje thee voor je – , door lieve knuffels of door het gewoon letterlijk uit te spreken.

Lees hier ook welke 5 slechte relatiegewoontes romantiek doden

5. Ze hebben seks

Iedere avond een potje vrijen mag dan misschien wat veel zijn. Maar vrijpartijen zijn de perfecte manier om stoom af te laten én dichter bij elkaar te komen. Bovendien praten gelukkige koppels open over seks en wat ze leuk vinden.

Hier ontdek je wat er wat er met je lichaam gebeurt als je een lange tijd geen seks hebt

Meer over relaties & seks: